BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.473,79
HABER /  GÜNCEL

Gülerin kardeşine seks tuzağı

O İstanbul valisinin kardeşi! Şoförün yanında aşk maceralarını anlatınca, başına gelmeyen kalmadı!

Abone ol İstanbul Valisi Muammer Güler'in kardeşi Faruk Güler'e, "Elimizde kadınlarla çekilmiş görüntülerin var" diyerek şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden ikisi tutuklandı. Güler'e şantajı planlayan Yunus Emre Esatoğlu (25) savcılık ifadesinde "pişmanım" dedi.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisine şantaj yapıldığını söyleyerek şikayetçi olan Faruk Güler'in telefonlarını izlemeye aldı. Yapılan araştırma ve takip neticesinde Güler'e şantaj yapanın Yunus Emre Esatoğlu olduğu belirlendi. Ardından operasyon yapan polis Esatoğlu'nu 5 arkadaşıyla birlikte gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusu tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevkedilen zanlılardan Yunus Emre Esatoğlu ve Mehmet Ali Bilbil tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dört kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesinde şantajı tek başına planlayıp gerçekleştirdiğini ve pişman olduğunu söyleyen Esatoğlu, şantaj olayını şöyle anlattı:

"Faruk Güler'i patronum Bedri Atay vasıtasıyla tanımıştım. Tanışmamız şöyle oldu; bir gün Bedri Atay ile Faruk Güler, Ortaköy'de bir restorana gideceklerdi. Atay'ın aracına Faruk Güler bindi, şoförlük yapıyordum. Araçta Faruk Güler, Parizen diskoya giderek eğlendiği polis arkadaşı olduğunu, hafta sonlarını Moldova'da kız arkadaşıyla birlikte geçirdiğini anlatıyordu. Ben de bu konuşmaları dinlemiştim. Atay ile Güler araçtan inip restauranta gittikten sonra ben Atay'ın cep telefonundan Güler'in telefonunu bularak kendi telefonuma kaydettim.

Bedri Atay'a ait Sönmez Otel'de çalışıyordum ve bu işyerinden yaklaşık 40 gün önce ayrılmıştım. İşsiz kalıp paraya muhtaç olunca, uyuşturucunun da verdiği etkiyle Faruk Güler'i arayarak kendisinin kadınlarla görüntü kayıtları olduğunu söylerek para istedim. Parayı vermediğim takdirde görüntüleri basına vereceğimi söyledim. Aslında benim elimde bu tür görüntü kayıtları yoktu, ben tamamen Bedri Atay ile olan görüşmelerinde elde ettiğim bilgileri onun aleyhine kullandım. Yaptığımdan pişmanım."