BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.466,64
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan son veda sözü!

Herkes Büyükanıt'a veda ederken son sözünüz ne olacak diye soruyordu, o bu soruya bugün cevap verdi!

Abone ol Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün makamında gazeteci konuklarını ağırladı. Kuzey Irak'a düzenlenen operasyondan, meslek ahlakına kadar bir çok konunun konuşulduğu toplantıda, Büyükanıt bugüne kadar kimseyle paşlaşmadığı sırlarını anlattı. Büyükanıt, toplantı sonunda herkesin sorduğu soruya da cevap vermiş oldu.

Orgeneral Büyükanıt, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği yöneticilerini, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu'nda kabul etti.

Dernek üyeleriyle sohbet eden Orgeneral Büyükanıt, gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu anılarıyla anlattı. Orgeneral Büyükanıt, önce haberin iyi mi kötü mü olduğuna değil, doğru mu yanlış mı olduğuna bakılması gerektiğini söyledi.

Yunanlı Başkan ile yaşadıkları!
Orgeneral Büyükanıt, iki sene önce gerçekleştirdiği Yunanistan gezisi sırasında bir önceki Yunan Genelkurmay Başkanı ile yaşadığı anıyı şöyle aktardı:

''Yunanistan gezimizin ikinci gününde gittiğimiz bir şehirde, Yunan Genelkurmay Başkanı'nın sık sık telefonla görüştüğünü gördüm. Telefonlardan sonra Genelkurmay Başkanı'nın yüzünün şekli değişmişti. Bir süre sonra kendisine, 'Bir sorun mu var?' diye sordum. O da Türk gazetecilerin ve Türk medyasının sürekli haber döndüklerini, bunun Yunan Savunma Bakanlığı ve Yunan devlet televizyonunda rahatsızlık yarattığını, televizyonda kendisi aleyhinde haberler yapıldığını söyledi. Savunma Bakanı'nın kendisini arayarak, neden Yunan gazetecilere yasak koyduklarının hesabını da sorduğunu söyledi.

Bizim acar Türk gazeteciler, özel seyahatimizde hiç ummadığımız bir yerde karşımıza çıkınca sorunlar çıkmış. Ben de ona dedim ki 'Ben bu sorunu çözerim, sana en fazla yüklenen devlet televizyonunu akşam otele çağır. İkimiz orada beraber açıklama yapalım. Ayrıca bizim devlet televizyonunun geçtiği tüm görüntüleri sizin devlet televizyonuna vermesini sağlayacağım' dedim. 'Sahiden bunu yapar mısın?' diye sordu. Ben de 'yaparım' dedim. Genelkurmay Başkanı bana, 'O zaman beni rahatlatırsınız' dedi.''

Irak'ın kuzeyine düzenlenen kara operasyonu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir süre önce Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen kara operasyonunu değerlendirirken, ''Operasyonlar genellikle en iyi şartlarda yapılır. Biz bu operasyonda en zor şartları seçtik'' diye konuştu.

Operasyon öncesinde son 10 yılın hava raporlarının incelendiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, en soğuk günün ve en zor şartların tespit edildiğini, operasyonun o tarihlerde gerçekleştirildiğini söyledi. Bütün operasyonların gece gerçekleştirildiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, terör örgütünde gece görüş cihazları olmadığını ama Türk askerinde olduğunu kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:
''Hiç bizim zayiatımız olmadı. O çocuklar çok zor şartlarda operasyon yaptılar. Barınacak yer yok, tuvalet yok, tank yok, zırhlı araç yok. Operasyonu bu durumda gerçekleştirdiler. Yağan kar altında kalan patlayıcıları patlatmaları mümkün olmadığından zayiat vermedik. Kar, patlayıcıların üzerini örttü. Eğer yazın yapmış olsaydık, kaybımız çok olurdu. Bu operasyon bizim zamanlama haklılığımızı da ortaya koydu.''

Son veda sözleri...
Orgeneral Büyükanıt, ''Bana, 'veda ederken ne diyeceksiniz?' diye soruyorlar. İlk size söylüyorum; hadi bana Allah'a ısmarladık'' dedi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği üyeleri, 28 Ağustos Perşembe günü görevini devredecek Orgeneral Büyükanıt'a birer şilt ve Foto Muhabirleri Derneği arşivindeki Büyükanıt'ın fotoğraflarından oluşan albümü hediye ettiler.