BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.471,42
HABER /  DÜNYA

Kırgızistanda bir günlük yas!

Kırgızistan'da dün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler için ülke genelinde bir günlük yas ilan edildi.

Abone ol Kırgızistan'da dün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler için ülke genelinde bir günlük yas ilan edildi.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in, uçak kazasında hayatını kaybedenler için bir günlük yas ilan ettiği ve buna göre yarın bayrakların yarıya indirileceği, eğlence programlarının iptal edileceği belirtildi.

Bu arada Başbakan İgor Çudinov, yayımladığı taziye mesajında, uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Çudinov ayrıca, uçak kazasında hayatını kaybeden İran, Türkiye, Çin, Kanada ve Kazakistan uyruklular için, bu ülkelerin Bişkek'teki büyükelçiliklerine baş sağlığı mesajı gönderdi.

Çudinov, mesajında, "Bu acı halklarımızın ortak acısı haline dönüştü. Bu acıyı paylaşıyor, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve hayatta kalanlara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

Yolcu uçağının başkent Bişkek'teki Manas havaalanı yakınında dün akşam saatlerinde düşmesi sonucu 65 kişi hayatını kaybetmişti.