BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yazıcı Bahçeli'nin formülünü tiye aldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak "Gidişat ağırlıklı olarak Başbakanımızın aday olacağı yönünde" dedi.

Abone ol

Hayati Yazıcı, AHaber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yazıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda "çatı aday" çıkarılmasına ilişkin önerisi için "Sayın Bahçeli, çok ilginç, yani böyle birkaç yılda bir, 5 yılda, 10 yılda bir bu tür formülasyonlar üretir ama zamanı gelip geçtiğinde o formülasyonların da hiçbir işe yaramadığını, hatta anlaşılır bile olmadığını görür, gözleriz." dedi.

Bakan Hayati Yazıcı, Bahçeli'nin MHP'nin iktidara gelmesiyle ilgili yaptığı matematik hesabına da gönderme yaptı.

40. YIL HESABINA BENZİYOR!

Bilmem hatırlar mısınız, 2009 yılında da Milliyetçi Hareket Partisi’nin 40. yılı diye bir formülasyon ortaya atmıştı, epey tartışılmıştı. İşte 2009’daki sıfırları atıyor 29 diyor sonra işte 9’la 2’yi topluyor, 11 diyor, 11’le 29’u topluyor 40 diyor, 40. yılda iktidara geleceğiz diyor, dolayısıyla 2011’de iktidar olacağız diyordu. Herhalde bu da ona benzer bir formülasyon.

HAYALİ BİR TASARIM

Biz bekleriz, temenni ederiz ki elbette ki muhalefet partileri ya tek tek ya da birlikte Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine bir aday çıkartsınlar ve Türkiye seçimini yapsın. Nihayet seçim yapacak olan millettir. Türkiye’de mevcut siyasal konjonktürü irdelediğimizde, partiler arasındaki rekabet yarışını dikkate aldığımızda, İktidarın dışındaki bütün unsurların, bir çatı aday olarak niteleyebilecek bir aday etrafında kümelenebileceği bir aday bulabileceklerini sanmıyorum. Yani böyle bir aday yok, bu mevhum bir şey, bu hayali bir şey bana geliyor. Bu ütopiktir, yani hayali bir tasarımdır diye düşünüyorum. Böyle bir şey mümkün değil .

YA ERDOĞAN YA GÜL

Cumhurbaşkanı adayımız ya Başbakanımız olacak, ya mevcut Cumhurbaşkanımız olacak, yani gidişat da ağırlıklı olarak Başbakanımızın aday olacağı yönünde güçlü bir eğilim var, belli. Ama diğer partilerin maalesef bugüne kadar birlikte veya ayrı ayrı olarak bir aday çıkartabilmiş olmaları söz konusu değil

O SÜREÇLERİ BİZ AŞARIZ

Elbette ki biz çok deneyimli bir partiyiz. Biz beşeri kaynağı çok güçlü, çok zengin bir partiyiz. Kurumsal yapımız güçlüdür ve 12 yıldır iktidar deneyimimiz bizim en büyük zenginliğimizdir. Biz de gerçekten siyaset üretirken, projeleri oluştururken ve o projeleri hayata geçirmek için yol haritalarını belirlerken kolektif aklı, yani parti içerisinde bu konuları müzakere edip tartışmayı geleneksel hale getiren bir partiyiz. Bu anlamda da siyasette çok önemli ölçüde kazanımlar sağlamışız. Dolayısıyla o süreçleri biz aşarız. Yani, Partimizin Tüzüğü belli, belli zaman içerisinde, 45 gün içerisinde -Siyasi Partiler Kanununda da var- toplanıp bir genel başkan seçimi yapılır. Ve elbette ki parti grubundan milletvekili olması şart bir kişi de seçime kadar, 2015 seçimlerine kadar hükümeti oluşturur, güven oyunu alır ve yoluna devam eder.

GÜL'ÜN BAŞBAKAN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL!

Mevcut Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olmaması halinde, yani Başbakanımızın cumhurbaşkanı olması halinde, mevcut Cumhurbaşkanımızın başbakanlık yapma durumu söz konusu değil.

Niye değil? Milletvekili olmadığı için değil. Şayet milletvekili sıfatını iktisap eder, yani 2015 seçimlerinde veya daha önce bir formülasyon olur mu bilemiyorum. Formülasyonlar var, o zaman da elbette ki partimizin kurucularından birisidir mevcut Cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanı olması dolayısıyla ilişiğini kesmiştir. Partimize dönüp tekrar siyasete devam etmesinde Partimiz açısından herhangi bir sakınca, mahsur söz konusu değildir; bunu herkes gönül birliğiyle kabul eder. Kişilerin ama pozisyon üstlenmeleri, elbette ki Partinin yetkili organları aracılığıyla gerçekleştirir, bu konuda da ben bir engel görmüyorum. Dünyada uygulamaları var, işte yakın zamanda Rusya’da oldu falan; bunlarla da kıyaslamamak lazım.

DEVLET BAHÇELİ'NİN GEOMETRİK CUMHURBAŞKANI FORMÜLÜ (TIKLA GÖR)