BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in sağ kolundan Cemaati sarsacak ifşaatlar

Fethullah Gülen ile bir dönem yol arkadaşı olan Latif Erdoğan, eski dostu için çok ağır bir benzetme yaptı. Erdoğan, "Gülen'in Öcalan'dan farkı yok' dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına katılan Fethullah Gülen'in eski sağ kolundan ağır sözler geldi. 45 yıl boyunca Cemaatte aktif görev alan Erdoğan, Gülen'i teröristbaşı Abdullah Öcalan ile bir tuttu.

Canlı yayında eski yol arkadaşlarını sarsacak açıklamalara imza atan Latif Erdoğan, "Şerefli olan hiç kimse Gülen'in arkasından gitmez" dedi.

Fethullah Gülen'in cemaatte insanüstü bir varlık gibi görüldüğünü söyleyen Erdoğan, Gülen cemaatinin zirvesindeki yapıyı da anlattı.

İşte Latif Erdoğan'ın Cemaati çıldırtacak sözleri;

-"Dini liderlerin en büyük özelliği topluma takva sahibi görünmektir. Gerçek takva sahibi olsa öyle görünmez. Öyle olur. Cemaat içinde hakkımda gıybetin her türlüsü yapılıyordu. Fethullah Gülen de konuşulanları dinliyordu. İşte bunlar güven sarsıcı şeylerdi.
latif-erdoğan-a-haber.jpg
GÜLEN'İ İNSANÜSTÜ SAYIYORLAR

-"Gülen, cemaat içinde insanüstü bir varlık gibi görülüyordu. Gülen'den gelen her mesaj cemaat içinde gökten gelen bir mesaj gibi algılanıyordu. Gülen'in yaptıkları Türk İslam tarihinin en büyük ihanetidir. Ülke vatan deyip ülke aleyhine çalışmıştır.

-"Şahsiyetli hiçbir insan bu insanın arkasından gitmemeli. Giderse bunun hesabını veremez. Gülen'in yapacağı en iyi iş örgüt yapısını tasfiye ederek Türkiye'ye dönmektir. Devlet açısından bu yapılanmanın tasfiyesi şarttır.

"GÜLEN'İN ABDULLAH ÖCALAN'DAN HİÇBİR FARKI YOK"

-"Gülen'in Abdullah Öcalan'dan hiçbir farkı yoktur. Din âlimliğini bırakın o sadece bir hareketin lideridir. Gülen, yaptıklarını dini kullanarak yapıyor. 45 senem Fethullah Gülen ile geçti. Şerefli bir insan onun arkasından gitmez. Şu anda bu cemaat mezara girmiştir, gömülmüştür. Bu örgütten hayır beklemek aptallıktır.

GÜLERCE CEMAAT İÇİN HERHANGİ BİR FERT BİLE OLAMADI

-"Hüseyin Gülerce (Zaman Gazetesi yazarı) hizmetin hiçbir şeyi değildir. Gülerce, Gülen örgütü içinde herhangi fert bile olamamıştır. Esas yapıda yoktur.

CEMAAT'İN ESAS YAPISI 50 KİŞİ

-"Çekirdek kadroda kim varsa asıl yönetim ve cemaat odur.  Esas yapı toplam 50 kişiden oluşur. Fethullah Gülen'e beddua ettiren yanındaki yalakalardır.

LATİF ERDOĞAN KİMDİR? CEMAATTEN NİYE AYRILDI?

Fethullah Gülen'in ilk talebesi olan ve uzun yıllar Gülen'in halefi olarak kabul edilen Latif Erdoğan Cemaat'ten 2 yıl önce ayrıldı.

Latif Erdoğan isminin Gülen Cemaati içinde özel bir önemi var. Fethullah Gülen'in İzmir'deki vaizlik döneminde ilk talebesi olan Latif Erdoğan uzun yıllar Cemaat içerisinde Gülen'in halefi olarak bilindi. İslam Enstitüsü mezunu Latif Erdoğan tam 40 yıl Gülen Cemaati'nin her kademesinde önemli görevlerde bulundu. Şemsettin Nuri müstear ismiyle Sızıntı Dergisi ve Zaman Gazetesi'nde yıllarca yazılar yazdı. Fethullah Gülen'in hayatının anlatıldığı, yüzbinlerce insana ulaşan "Küçük Dünyam" kitabı da Latif Erdoğan tarafından kaleme alındı.

Gülen'in ilk talebesi, halefi ve en yakın dostu olmasına rağmen Gülen'in otoritesine ve yanlış kararlarına ilk itiraz eden isim oldu. İtirazlarını yoğunlaştırınca önce yurtdışına gönderildi. Bir süre yurtdışı hizmetlerde görev alan Erdoğan, dönüşünde Zaman'dan uzaklaştırılarak Bugün Gazetesi'nde yazmaya başladı. Gülen'i açıkça eleştiren bir isim olarak bu yazarlık dönemi de çok uzun sürmedi. Cemaat politikalarına itirazlarını sürdürünce Gülen hareketinden tamamen dışlandı. Bir süre inzivaya çekilen Erdoğan bu kez Akit Gazetesi'nde köşe yazılarına başladı. Yazılarında Gülen Cemaati'ni hedef almaktan özenle kaçınırken 17 Aralık polis-yargı darbesinden sonra sessizliğini bozdu. Hem köşesinden hem de Twitter üzerinden cemaat tabanına önemli mesajlar verdi.

Latif Erdoğan Cemaatten ayrılışının Gülen'in ABD'ye gittikten sonra tamamen değişen vizyonuna bağlıyor. Cemaatin kendi evini dahi dinlediğini farkeden Erdoğan için kırılma noktası, hizmet hareketinin ahiretten dünyevi işlere yönelmesi olmuş.