BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  SEÇİM

Devlet Bahçeli'den flaş Köşk açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçmen profilinin esas alınıp Köşk için ortak adayın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Biz de kendi mekanizmalarımızı ve istişare kanallarımızı çalıştırarak en uygun, en doğru, en akla yatkın adayı tespitle uğraşıyoruz. Bu çerçevede sona yaklaştık'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Bahçeli, "Biz de kendi mekanizmalarımızı ve istişare kanallarımızı çalıştırarak en uygun en doğru en akla yatkın adayı tespitle uğraşıyoruz. Bu çerçevede sona yaklaştık. MHP'nin gündeminde kendi adayını çıkarmak ve büyük Türk milletine önermek vardır" dedi.

'SEÇMEN PROFİLİNE GÖRE ORTAK ADAY ÇIKARILMALI'

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Çatı adaya ilişkin açıklamalarınız vardı. Bir ortak adayı destekliyor musunuz? Çatı aday ile nasıl bir adayı kastediyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken, bugün gazetelerde yer alan açıklamalarının, bir gazeteci ile 4 eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu görüşmeleri sırasında yaptıkları sohbet çerçevesinde basında yer aldığını anlattı.

"Bu, MHP'nin değerlendirmesidir, çözüm yolu olarak milletimize sunuşudur ve henüz daha başlangıç ifadeleridir" diyen Bahçeli, ilerleyen günlerde ne yapmak istediklerini toplumun her kesimine anlatabilecek imkanı bulacaklarını vurguladı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı, kamplaşan, cepheleşen ve gerilim stratejisine dayalı bir çatışma ile bugünlere kadar sürdürülen politikalara dayalı bir seçim olarak düşünülmemelidir. Bazı gazeteler şu an için sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığının garanti olduğunu, yüzde 51 ile 49 arasında bir tercih ile Cumhurbaşkanı olacağını söylüyor. Bu gazeteciler Başbakan'ın dostu değillerdir, Türk milletinin de dostu değillerdir."

'ORTAK BİR ADAY ÇIKARTMAK SURETİYLE...'

Bu oranların, Türkiye'de kamplaşmanın, cepheleşmenin ve çatışmanın ilk öncü ifadeleri olduğunu savunan Bahçeli, "Türkiye'yi bundan kurtarmak lazım. Onun için Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı ve milleti siyasi krize cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle dönüştüremeyeceği bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım.

MHP, bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını, çatı aday olarak Türk milletine takdim edecektir. Eğer çatı aday, yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, bir takım gerilimlerden, bir takım çatışmalardan kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur" ifadeleri kullandı.

FAZLA SORU SİZİ YORAR

Bahçeli, CHP ile bir temasının olup olmadığı ve bir takvim belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorular üzerine, "Bu söylediklerimin içerisinde kimse ile temasımızın henüz olmadığı, çalışmalarımızın sürdürüldüğü, önümüzdeki günlerde milletimizle paylaşacağımızı ifade ediyoruz. Bunlar, gerçekleşmeden, fazla soru sizi yorar" diye konuştu.

GAZETECİYE AZAR 

Bahçeli, bir gazetecinin "Çocuk istismarı ile Hükümetin attığı adım var, bir taraftan da idam tartışmaları var" sözleri üzerine "15 dakika konuştum içeride, dinlemedin galiba" karşılığını verdi.