BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Koca'dan koranavirüsü açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye getirilen 61 kişinin sağlık durumları ve test sonuçlarını yarın kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Abone ol

Corona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar çıkan sonuçlar negatif. 61 kişinin numune sonuçlarının tamamını yarın açıklayacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz burada 64 kişiyi misafir etmiş olduk. Bu süreçte ihtiyaçlarını, bakımlarını ve hizmetlerini yapma noktasında bütün arkadaşlarımız seferber oldu. Özellikle başhekimliği ziyaret ederek, başhekimlik ayrı bir bina yapılan hizmetleri, koornidasyonunu yerinde inceleme fırsatı bulduk. Gelmişken hem buradan eşlik eden 6 kişilik sağlık ekibimizin lideri olan İrfan Hocamız ile de telefonla konuştuk. Ayrıca pilot olan komutanımız Aziz Paşa ile de telefonla görüştük. Yine buraya eşlik eden Dışişleri Serkan kardeşimiz ile kendileriyle görüştük ve neler yapmamız gerektiği, hizmet anlamında eksiğimiz olup olmadığını, hasta olarak görmediğimizi ilettik.

Biliyorsunuz 15 aldı 5 tane de çocuğumuz var. Bunlarla ilgili de özel talepler olabilir. Beslenme dahil olmak üzere gayret içerisinde olduğumuzu belirttik. 

Bugün bir takım tetkikler yapıldı. Biliyorsunuz numuneleri alınmıştı. Numunelerin sonuçları kısmen çıktı ama yarına kadar hepsi çıkmış olacak. Yarın sonuçları açıklamış olacağız.

Şu ana kadar pozitif olan yok, çıkanlar negatif. Sadece hastalar değil, hem sağlık personeli hem de mürettebat olmak üzere şu ana kadar alınan numuneler negatif."