BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Işık HDP'nin üzerini çizdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi, şımarıklık içerisinde olmayacaklarını söyledi. Bakan Işık, Çözüm Süreci'ni mutlaka neticelendireceklerini söylerken HDP'ye de kapıları kapattı.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çözüm Süreci'nde HDP ile sonuçlandırmayacaklarını söyledi. 7 Haziran sonrası bazılarının şımarıklık yaptığını; kendilerinin ise bu hataya düşmeyeceklerini ifade eden Işık, "Türkiye'de ırk üzerinde siyaset yapan hiç kimsenin ekmeğine yağ sürecek davranışların içinde olmayacağız. Aksine bu milletin birliğine ve beraberliğine destek olacak her türlü gayrete de destek vereceğiz" diye konuştu.

Işık, İzmit'teki bir restoranda Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda, 7 Haziran'da vatandaşların bir kısmının desteğini kendilerinden çektiğini belirterek, "7 Haziran akşamı seçmenin verdiği dersi çalışmaya başladık" ifadesini kullandı.

7 HAZİRAN'DA ŞIMARANLAR OLDU

7 Haziran sonuçlarını farklı yorumlayarak "şımaranlar" olduğunu kaydeden Işık,

Çözüm Süreci'ni, daha önce Başbakanımız ifade etti, Allah'ın izniyle sonuçlandıracağız

 "Birisi, 'Bir seçim daha' dedi. Tarih de verdi 15 Kasım. Bir tanesi, bizim arkamızda 'LPG var' demeye başladı. 'Arkamızda şu var, bu var' demeye başladı. Kendilerine bu insanların belki Türkiye'de daha güzel bir barış, kardeşlik ortamı olur diye verdikleri desteği yanlış yorumladı. Zaten CHP ne yaptığını bilmeyen bir parti, hala öyle" diye konuştu. İşte Işık'ın açıklamaları;

ASLA ŞIMARIKLIK YOK

 "1 Kasım'da sizler birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe oy verdiniz. Bizim için asıl olanın aynı dili konuşmak değil, aynı duyguları paylaşmak olduğunu sandığa yansıttınız. 7 Haziran sonuçlarından dolayı şımaranlara 1 Kasım'da güzel ders verdiniz. Bu bizim için de önemli bir ders, 1 Kasım'dan sonra bizim için de asla şımarmak yok.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Bu milletin ne kadar asil bir millet olduğunu aslında bizden çok daha iyi dünya biliyor. Onun için de içimize fitne ve fesat sokmaya çalışıyorlar. Fakat 1 Kasım öyle bir sonuç ortaya koydu ki Türkiye üzerinde emeli olan herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Ama Türkiye'den ümidi ve beklentisi olan herkese de müthiş bir sevinç yaşattı. Bu sevinci yaşatan herkesten Allah razı olsun.

HDP'NİN ÜZERİNİ ÇİZDİ

Hiçbir kardeşimizin insan olmaktan kaynaklanan haklarını inkar etmeden, millet olma bilinciyle yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada her türlü engeli kaldırmaya kararlıyız. Hiçbir kardeşimizin haklarının verilmesinde cimri davranmayacağız. Bugüne kadar AK Parti rüştünü ispat etti ama 1 Kasım seçimleri birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferinde çok daha üzerinde duracağımız bir tabloyu da ortaya çıkardı. Çözüm Süreci'ni, daha önce Başbakanımız ifade etti, Allah'ın izniyle sonuçlandıracağız. Çözüm Süreci'ni artık HDP ile sonuçlandırmayacağız, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonuçlandıracağız. Kardeşliğimize zarar veren hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de ırk üzerinde siyaset yapan hiç kimsenin ekmeğine yağ sürecek davranışların içinde olmayacağız. Aksine bu milletin birliğine ve beraberliğine destek olacak her türlü gayrete de destek vereceğiz. Anlayışımız ve önümüzdeki yol haritamız budur. Bu millet kıyamete kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yoluna devam edecek."