BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  POLİTİKA

Arap ülkesinden Erdoğan'a çirkin iftira

Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi haber ajansı, Erdoğan'ın Mısır'da düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarını çarpıttı.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Erdoğan için çirkin iddia! Resmi haber ajansı WAM, Erdoğan'ın düşen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarını çarpıttı. Haber BBC'nin muhabini tarafından da paylaşıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansı WAM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus uçağına ilişkin yaptığı açıklamayı çarpıttı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de yaptıkları düşünüldüğünde IŞİD'in Rus uçağını düşürmesinin de çok normal olduğunu söyledi."

WAM'ın yayınladığı haber, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin muhabiri tarafından da paylaşıldı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olayın hemen ardından başsağlığı telgrafı yollamıştı. Erdoğan telgrafında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili dostum. Sina Yarımadası'na meydana gelen ve çok sayıda Rus vatandaşının hayatını kaybettiği trajik kazayı öğrendiğimde derin üzüntü hissettim. Bu kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."