BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan hakkında suç duyurusu

SES İzmir Şubesi Başkanı Ergün Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Ergün Demir, yaşamsal risk içeren önemli hastalıkların tedavisinde kullanılan ''İmmunglobilin serumu''nun piyasada bulunmaması nedeniyle 21 aylık Kağan Demirci'nin hayatını kaybettiğini savunarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demir, İzmir Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, bağışıklık sistemi yetersizliği olarak da bilinen immün yetmezlik tanısıyla tedavi gören 21 aylık Kağan Demirci'nin ölümüne, hastalığın tedavisinde kullanılan ''İmmunglobilin serumu''nun piyasada bulunmayışının neden olduğu yönünde gazetelerde haberler çıktığını hatırlattı. Bu ilacın nisan ayından bu yana piyasalarda bulunmadığını öne süren Demir, hastaların mağdur olduğunu ve Sağlık Bakanlığının görevini yerine getirmediğini iddia etti.

Demir, ''Anayasanın 56. maddesine göre sağlık, herkes için bir haktır. Bu hakkında kullanımının, bir başka hak olan yaşam hakkıyla maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi haklarıyla doğrudan bağlantılı olduğu da tartışmasızdır'' dedi. Sağlık Bakanlığının görevlerini de hatırlatan Demir, ''bu ülkede sağlık, parası olan için haktır. Parası olmayan SSK'lı olan yeşil kartı bulunanlar için hak değildir'' diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının görevlerini gereği gibi yerine getirmediğini, başta yaşam hakkını kaybeden küçük Kağan olmak üzere pek çok hasta ve hasta yakınının mağduriyetine neden olduğunu ifade eden Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Demir, daha sonra suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına verdi.