BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.455,95
HABER /  GÜNCEL

Bakan Fatma Şahin'i ağlatan konuşma!

6 yıldır çocuk sahibi olamayan çiftin konuşması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i ağlattı

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlat edinme sırasında bekleyen 200 aileyle bir araya geldi. Bakan Şahin, 6 yıldır çocuk sahibi olamayan çiftin konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutmadı.

"Hayat bir sınav. Kimimiz evlatla, kimimiz evlatsızlıkla sınav oluyoruz. Kimimiz annesizlik ve babasızlıkla sınav oluyoruz, kimimiz annemizle, babamızla sınav oluyoruz. Dolayısıyla aslolan şey bu sınavı geçebilmek ve mutlu olabilmek" dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bakan Şahin, Ankara Hilton Oteli'nde UNICEF ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'nın ortaklaşa düzenlendiği "Koruyucu Aile Sistemi Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı. Toplantıda duygusal bir konuşma yapan Hatice-Yavuz Ataç çifti, 22 yıllık evli olduklarını ve bu sürenin çocuk sahibi olmak için hep tedaviyle geçtiğini anlattı. Çiftin, 6 yıl evlat edinme sırası beklediklerini ve daha sonra Bakan Şahin'in tavsiyeleri üzerine koruyucu aile olduklarını belirtmesi üzerine Şahin gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra kürsüye gelen Bakan Şahin, konuşmasının ilk iki dakikasında ağlamamak için kendini zor tuttu.

BİZE DÜŞEN ŞEY EMPATİ YAPMAK

Sözlerine "Hayat bir sınav. Kimimiz evlatla, kimimiz evlatsızlıkla sınav oluyoruz. Kimimiz annesiz ve babasızlıkla sınav oluyoruz, kimimiz annemizle, babamızla sınav oluyoruz" diyerek başlayan Şahin, "Dolayısıyla aslolan şey bu sınavı geçebilmek ve mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yolu da alternatifler ve çözüm üretmek. Hele bizim makamlarımızda, böyle duygusal bir alanın, yaşlının, yetimin, yoksulun bakanlığında bu duygusallıkları o kadar çok yaşıyoruz ki, o yüzden bize düşen şey empati yapabilmek, birbirimizi anlayabilmek, çözüm üretebilmek için bütün gücümüzü kullanabilmek işte o yüzden buradayız" ifadelerini kullandı.