BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan elindeki belgeleri açıklasın!

BDP'li Tan yaptığı basın toplantısında hem TEDAŞ'ı hem de Başbakan Erdoğan'ı topa tuttu

Abone ol

Diyarbakır'da yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Altan Tan, vatandaşların çözüm bulmak için TEDAŞ'a gittiklerini ancak sorumlu bulamadıklarını savundu.

Bölgede barajlardan sağlanan ciddi bir elektrik üretimi olduğunu ancak sürekli yaşanan kesintilerle vatandaşların zor durumda kaldığını öne süren Tan, "Halk sokaklarda. TEDAŞ'a gittiklerinde kaçak elektrik nedeniyle kesintilerin yapıldığı söyleniyor. Kaçak elektrik kullananların tespit edilmesi, devletin görevidir. Kullanmayanların da cezalandırılması yanlış bir yöntemdir" dedi.

"Elektrik kesintileriyle ilgili 4 kez önerge verdim ancak cevap verilmiyor" diyen Tan, "Başbakan bölgeye yapılanlardan bahsediyor, sanki babasının kesesinden veriyormuş gibi. Önce elektrik verilsin. Sürekli çalışma var deniyor. Ancak çalışmaların ne zaman biteceği belli değil. Bu durumu protesto ediyoruz" dedi.

'BAŞBAKAN ELİNDEKİ BELGELERİ AÇIKLASIN' 

Meclis Genel Kurulu'nda AK Partili milletvekili ile BDP'liler arasında yaşanan tartışmayı da değerlendiren Tan, "Bizde bir gelenek vardır. Hiçbir zaman tetikçiyle, fedaiyle uğraşılmaz. Muhatap ağadır" dedi. Altan Tan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Başbakan'ın etrafındaki devşirmeleri bir yana bırakıyorum. Bir devşirme kürsüye çıktı ve Kürt siyasetini, Ergenekon ve derin devletle iç içe olmakla suçladı. PKK ve Kürt örgütlerini MİT kurdu deniyor. Başbakan elindeki bilgileri açıklasın, var diyorsa konuşsun, yok diyorsa sussun."

"Başbakan etrafındakilere şov yaptıracağına, bilgi belge varsa elinde neden açıklamıyor?" diye soran Tan, "Hakan Fidan her gün Başbakan'la konuşuyor. Ellerinde bilgi varsa bu iddialarla ilgili açıklasınlar. Kürt siyasetinde derin, pis ilişkiler varsa; sen de kurtul, biz de kurtulalım. Bir şey yok diyorsan da konuşma. Kürtlerin 40 bin evladı gitti. Bu derin ilişkileri pislikleri yapanlar bul, çıkar. Benim babamın katilini de bul. Bu bilgilerin hepsi sende, bunları açıklamıyorsan sen de bu pisliklerin, kanın günahın, alçaklıkların ortağısın, tıpkı Roboski'de olduğu gibi" şeklinde konuştu.

'YENİ VERGİLERİ İYİ KARŞILAYAMAYIZ'

Tan toplantı sonunda kira ve faiz geliri alanların yeni bir vergiye tabi tutulacaklarına ilişkin haberi şu sözlerle değerlendirdi:

"Yeni vergileri iyi karşılamak mümkün değil. Bir devlet ne kadar az ve haklı vergi alıyorsa o kadar doğru yoldadır. Önemli olan ihracat, ithalat rakamlarıdır. Devletin görevi, üretimi arttırmak, yer altı yer üstü kaynaklarını doğru değerlendirmektir. Bütçede Hollanda örneğini verdik. Konya'dan az bir yüzölçümüne sahip ülkede, sadece tarım ve hayvancılık geliri 80 milyar dolardır. Türkiye'de ise 12 milyar dolar. Dünyanın en kolay işi hazine boşalınca vatandaştan para almaktır."