BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Eker Midyat'ta destek istedi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Midyat'ta konuştu yeni Anayasa için yapılacak referandumda destek istedi.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha demokrat ve sivil bir Türkiye'nin inşası için uğraştıklarını, referandumda vatandaşların, daha demokrat ve sivil bir Türkiye için ''evet'' diyeceğine inandığını bildirdi.

Bakan Eker, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde düzenlenen ''Abdulesvet Hazretleri Anma Töreni''nde yaptığı konuşmada, bu topraklardaki bütün zenginliklerin, Türkiye'nin bütün zenginliğinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

''Daha demokrat ve sivil bir Türkiye'nin inşası için uğraşıyoruz'' diyen Eker, bölgede yaşayanların barış ve huzur içerisinde, tahammül, sevgi, hoşgörünün en güzel örneğini veren bir medeniyetin uygulayıcıları, böyle bir medeniyetin destekçileri olarak yaşadığını bildirdi.

Eker, şöyle dedi:

''Hükümet olarak güzelliklerin korunması, ortaya çıkarılması ve kalkınmasına tarihi ve turistik varlıkların ön plana çıkarılması için çaba sarf ediyoruz. Tabii her şey insan için, her şey vatandaşlarımız için, onların refahı için, daha sivil, daha demokrat bir ülkede yaşamalarını sağlamak için, insan hak ve hürriyetlerinden daha çok istifade etmelerini sağlamak için. Çabamız bu, gayretimiz bu. Türkiye'yi daha çok demokratikleştirecek, daha sivil bir ülke haline getirecek askeri darbelerin gölgesini silecek bir referandum oylamasında vatandaşlarımız, inanıyorum ki daha demokrat ve sivil bir Türkiye'ye 'evet' diyecekler.''