BIST 10.775
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avcılar'da sınavı geçen davulu çalar

Avcılar Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak mahalle davulcularını belirlemek için sınav açtı.

Abone ol

Avcılar’ın güreş arenasında toplanan 35 kadar davulcu adayı sınav kriterlerini geçebilmek için güneşin ve yağmurun altında 2 saat tokmak salladı.

Avcılar Belediyesi tarafından organize edilen sınavda, Ramazan davulcuları Ambarlı sahilinde bulunan Güreş Arenası'na akın etti.

35 Davulcu adayının katıldığı sınavda davulcular birbirinden farklı ritimlerle jürinin gözüne girmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren davul resitalinden sonra juri heyeti en iyi davul çalan 33 davulcuyu belirledi. 2 Davulcu ise değerlendirmeye giremedi. Sınavı kazanan davulcular ise Güreş arenasında davul şov yaptı. Bazı davulcuların ise sınavı kazanmanın heyecanı ile zaferini yeşil çimlerde takla atarak kutladığı dikkatlerden kaçmadı.

Sınavı geçen davulculara sertifikalarını veren Avcılar Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü Mehmet Güven amaçlarının sahurda kulağa hoş gelen bir ritmik sesle vatandaşları rahatsız etmeden davul çalınması için böyle bir sınavı yaptıklarını ifade ederek, “Davulun sesi uzaktan hoş gelir ancak kötü ve ritmik olmayan bir davul sesi ise dinleyenleri rahatsız eder. Önemli olan davulu kaideli bir şekilde çalmaktır. Umarım sınavı geçen davulcular Ramazan Ayı boyunca halkımıza eski Ramazan davulcularını aratmayacaktır” dedi.