BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.507,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da 86 tarım danışmanı var

2007’de uygulamaya başlanan proje kapsamında Erzurum’daki tarım danışmanı sayısının 86’ya ulaştığı kaydedildi.

Abone ol

Erzurum İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, 2007’de uygulamaya başlanan proje kapsamında Erzurum’daki tarım danışmanı sayısının 86’ya ulaştığı kaydedildi.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısının dördüncü gününde tarım danışmanları konusu ele alındı. 2004’de ‘1000 köye 1000 tarım danışmanı’ sloganıyla başlatılan proje hakkında meclis üyelerine bilgi veren Tarım Komisyonu Başkanı Turan Gör, Tarımsal Danışmanlık Sertifikası veya yetki belgesi olanlarca yürütülen çalışmanın çiftçinin bilinçlenmesine ve tarımı doğru yöntemlerle yapmasını sağladığını söyledi.

Tarımsal yayımı gerçekleştirme projesi kapsamında 2007’de 32 ziraat mühendisi ve 12 veteriner hekimin çalışmaya başladığını anlatan Gör, “Üretimin her aşamasında göreviyle ilgili konularda tarımsal işletme sahiplerine veya hizmet verdiği diğer birimlere gerekli bilgi ve becerileri kazandırma işlevini yürüten tarım danışmanlarının sayısı 2010’da 58 ziraat mühendisi ve 28 veteriner hekime olmak üzere 86’ya ulaştı.
Tarım danışmanları, her türlü bilgi ve teknolojiyi çiftçiye ulaştırarak çevrenin, doğal kaynakların ve biyolojik çeşitliliğin kullanımını ve korunmasını sağlıyor. Tarımsal işletme sahiplerinin üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendilerini geliştiren teknolojileri kullandırmak suretiyle kırsalda yaşam standardını yükseltmelerini sağlıyorlar” diye konuştu.