BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp'te kentsel dönüşüme yeşil ışık

Eyüp Belediyesi, Güzeltepe Mahallesi Bayramoğlu Çobançeşme Mevkii sakinleri için bölgede yapılacak KİPTAŞ konutlarının tanıtıldığı özel bir toplantı düzenledi.

Abone ol

Bayramoğlu Öztürk Cami önünde yapılan toplantıya Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp'teki çok eski bir yerleşim yeri olan Bayramoğlu'nda yapılacak bu değişimin vatandaşların yaşam şartlarında hiçbir olumsuzluk yaratmayacağını, bilakis çok daha güzel bir ortam sunacağını söyledi. Başkan şunları söyledi:

"Bayramoğlu'nun büyük bir bölümü Vakıf arazisi... Burada bir vakıf üniversitesi kurulması planlanıyor. Tabii ki bir şeyi yaparken, diğerlerini yıkmak olmaz... Gerek Hükümetimiz, gerekse Büyükşehir Belediyemiz bu konuda gerekli önlemleri fazlasıyla almış bulunmaktadır. Bayramoğlu'ndaki vatandaşlarımızı mağdur etmemek için biz de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışıyoruz... Bu çalışmalar meyvelerini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Topbaş, Bayramoğlu'nda KİPTAŞ'ın muhteşem bir site yapacağı müjdesini verdi...Bu sitede okul, sağlık ocağı, cami, parklar, sosyal tesisler, spor alanları, alışveriş merkezleri her şey olacak... Bayramoğlu bambaşka bir silüete kavuşacak... Tekrar ediyorum ki, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek... Herkesin hakkı neyse o verilecek... Tapusu olmayan Vakıf arazisindeki konutunuz yerine metrekare fiyatı oldukça yüksek, modern, dört dörtlük imkanları olan yani değeri sizin şu andaki mülkünüzden çok daha yüksek bir gayrımenkule sahip olacaksınız... "

TOPLANTI RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KİPTAŞ'ın yaptığı sitelerde ailelerin yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için her şeyin düşünüldüğünü belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise Bayramoğlu'nda inşa edilecek konutlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Burada yapacağımız KİPTAŞ konutlarında vatandaşlarımızın rahat etmeleri için her şey düşünüldü... Spor alanları, okul, yakında açılacak vakıf üniversitesi hastanesi, alışveriş merkezleri, parklar, bahçeler, sosyal tesisler... Son sistem inşaat teknikleriyle inşa edilecek modern, çok güzel daireler... Planları yaptık... Burada yaşayan vatandaşlarımızın oturdukları yerlerin metrekarelerini belirledik... Kendileriyle bu planımızla birlikte teknik detayları konuşmak üzere toplantı yapacağız... Maketi gösterecek, vatandaşlarımızın önerilerini alacağız... Size külfet getirmeden, mağdur etmeden evsahibi yapacağız... KİPTAŞ, ekonomik durumu olmayan vatandaşları çok cüzi rakamlarla evsahibi yapan bir kuruluştur.

Gerek Sayın Başbakanımız, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Eyüp Belediye Başkanımız, buradaki vatandaşların bulundukları bölgede, son derece rahat bir ortamda çok daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilecekleri konutlara kavuşmaları için gereken bütün çalışmaları yaptı... Finanskent'in yanında yapacağımız bu evlerin değeri de yüksek olacak... Dairelerin yapımı bittikten sonra, tapularını ve daire anahtarlarını kendilerine teslim edeceğiz... Büyükşehir Belediyemiz kendi mülkü olan 70 dönümlük arazisini de Bayramoğlu halkı için yapılacak bu konutlar için verdi... "