BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan beyaz gömleği neden giydi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın'da yaptığı konuşmada 'Artık kimse içki içiyor diye fişlenmeyecek' dedi.

Abone ol

Referandum öncesi yurt turuna çıkan Erdoğan'ın bugünkü durağı Aydın'dı.. Menderes'in memleketinde halka seslenen Erdoğan, beyaz gömlek giydi, o gömleği kefene benzeterek her kesime cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi 'hayır' kampanyası başlatan muhalefet liderlerinin maddeler hakkında hiç konuşmamasını eleştirdi. "Hayır diyorlar da neye hayır dediklerini söylediler mi?" diye soran Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman bir araya gelemeyecek kişilerin şimdi bir araya gelmesini yadırgadığını söyledi. 

Muhalefet partilerinin Parlamento'daki oylamaya milletvekillerini bile göndermediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Geçen seçimde hangi partiye oy vermiş olursanız olun, 12 Eylül bir halk oylamasıdır. 12 Eylül'de partilere değil, kendinize, kendi geleceğinize oy vereceksiniz. Bu anayasa değişikliği bir partinin, birkaç kişinin değişikliği değildir. Ya darbe anayasası diyeceğiz, ya milletin anayasası diyeceğiz." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN MENDERES CEVABI

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Efelere yakışır şekilde 'demokrasi, özgürlük, yeter' diyen Menderes'ten aldıkları emaneti 7,5 yıldır yüklenerek yola çıktıklarını kaydetti. Menderes'in emanetine gözleri gibi baktıklarına değinen Erdoğan, "İleri demokrasiye, özgürlüklere, güçlü Türkiye'ye 'evet' diyoruz. Tıpkı Adnan Menderes gibi haykırıyoruz. Söz de, karar da milletindir diyoruz." dedi.

İdamından hemen önce Menderes'in 'Ölümüm ebediyete kadar sizi takip edecek bir gün sizi silip süpürecek.' dediğini hatırlatan Erdoğan, 12 Eylül 2010'un Adnan Menderes'in uğruna canına verdiği milli iradenin, demokrasi iradesinin güç kazanacağı, 27 Mayıs'ta başlayan statükocu zihniyetin son bulacağı gün olacağını belirtti.

27 Mayıs 1960 müdahalesi öncesinde, çok kirli senaryoların devreye sokulduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, karanlık mihrakların her türlü hileye başvurduğunu anlattı. Gözü dönmüş karanlık odakların bugün de her türlü hileye başvurduğunu, bugün de 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi sinsi politikaları gündeme soktuklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı manşetleri atıyorlar. Adalet Parti'yi nasıl sivil diktatörlükle suçladılarsa, AK Parti'ye iftira atıyorlar, Menderes'e attıkları gibi. O zaman da şehirleri kargaşaya yönlendirdiler. Ülkeyi kaosa sürüklemekten, kardeş kavgasından kaçınmadılar. Merhum Menderes'i ölümle tehdit eden, darağacına gönderen zihniyet, 'seni Yüce Divan'a göndeririz' diyor. Sevsinler sizin gibi demokratları. Biz bu yola beyaz gömleğimizi giyip de çıktık. Hak dedik, hakikat dedik, özgürlükler deyip yola çıktık. Bir canımız var. Allah'tan başka kimse alamaz. Onu da milletimiz adına feda etmekten kaçınmayız. O emanet bizim şerefimizdir, namusumuzdur. Millet bizden geri alıncaya kadar kutsal emanete gölge düşürmeyeceğiz. Bu ülkede artık, milletin dediği olacak."