BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Side'de her 3 turistten 1'i Türk

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi, Alman ve Ruslar kadar Türk turistleri de ağırlıyor.

Abone ol

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar gazetecilere yaptığı açıklamada, Side Esnaf Birliği Derneği'nin bin turistle yaptığı bir anket çalışmasında, tatilini Side'de geçirenlerin yaklaşık üçte birinin Türk turistler olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.

Side'de tatilini geçiren yabancı turistlerin yarısının Alman olduğunu, Almanları yüzde 26 ile Rus, yüzde 8 ile İngiliz turistlerin izlediğini anlatan Uçar, diğerlerinin de çok sayıda ülke vatandaşından oluştuğunu kaydetti.

Aynı ankete yanıt veren turistlerin yüzde 82,1'inin Side'de tatil yapma tercihlerinde, Side halkının konukseverliğinin etkili olduğunu ifade ettiğini aktaran Uçar, Side'nin tarihi, kültürü, doğal güzelliği ve arkeolojik zenginliğinin de tercih edilmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

Antalya'ya havayoluyla gelen turistlerin üçte bire yakınının Side'nin de yer aldığı Manavgat bölgesinde tatil yaptıklarını anlatan Uçar, Türk turistlerin Side'ye ilgisinin de devam ettiğini vurguladı. Uçar, ''Türkler'in de yoğun ilgi gösterdiği bölge sadece denizi ve güneşiyle değil aynı zamanda tarihiyle büyük önem taşıyor'' diye konuştu.

Bu yıl Side'ye gelen turist sayısının yüzde 15 civarında arttığına da dikkati çeken Uçar, Side'de turizmin kalitesinin artırılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. 

Uçar, Side'de kültür ve sanat etkinliklerine de önem verdiklerini belirterek, Side 10'uncu Kültür ve Sanat Festivali'nin 29 Ekim tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı. Uçar, bu yıl Avrupa Festivaller Birliğine (EFA) üye olan Side Festivali'nde, Tania Maria, Mor ve Ötesi, Leipzig Quartet gibi önemli konserler gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.