BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Ajansı AA dedirtti!

Anadolu Ajansı bugün CHP'li Hamzaçebi'nin Baykal'a incelemeyi de içeren açıklamasını iki kez geçti. Nedeni unutulan bir cümle!

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında başlatılan Ergenekon incelemesiyle ilgili CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin yaptığı açıklama Anadolu Ajansı taarfından iki kez geçilmek zorunda kalındı. Çünkü ajans bir cümleyi yazmamıştı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi YAŞ kararlarını değerlendirmek için TBMM'de basın toplantısı düzenledi. ''Terörize edilmiş, tehdit kokan bir ortamda Yüksek Askeri Şura toplantıları yapılmıştır. Bu nedenle bu şuradan çıkan kararlar topal kararlar olmuştur'' diyen Hamzaçebi CHP eski genel başkanı Deniz Baykal hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında inceleme yapılmasını da eleştirdi.

Baykal'ın Anayasa Mahkemesinin yapacağı bir oylamaya ilişkin teknik bilgi alma ihtiyacının ilgili savcı tarafından ''adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' olarak algılandığını ifade eden Hamzaçebi sert eleştiriler getirdi. Erzincan Başsavcısını arayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i hatırlatan Hamzaçebi Baykal’ın bir hakimi savcıyı aramasının söz konusu olmadığını belirterek şöyle dedi:

“Yapılan, CHP'nin önceki genel başkanından önceki politikalar nedeniyle öç alma işlemidir. AKP, yargıyı ülkenin kurumlarını şekillendirmede bir sopa olarak kullanılmak istenmektedir. Türkiye adım adım AKP tarafından faşizme götürülmek istenmektedir.''
Sorularla devam eden bu açıklama 2 saat 45 dakika sonra yenilendi. Saat 16.45'te geçen yenilenmiş tekrar habere bir paragraf eklendi. O paragrafta Hamzaçebi Baykal’a parti olarak sahip çıkıp yanında olduklarını duyuruyordu.

BAYKAL'A YAPILAN İŞLEM CHP'YE YÖNELİK TEHDİTTİR

İşte o eklenen paragraf:

”Hamzaçebi, Baykal hakkındaki işlemi ''CHP'ye yönelik bir tehdit olarak algıladıklarını'' ifade ederek, ''Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız'' dedi.”