BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a göre Gandi de evet diyecek

Denizli'de halka seslenen Başbakan Recep Erdoğan, 'Hayır' kelimesini kullanmak yerine 'malum' demeyi tercih etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de halka seslendiği konuşmasında "Ben inanıyorum ki Kılıçdaroğlu kapalı kabine girdiğinde evet oyu kullanacak' dedi.

Konuşmasında ağırlık olarak MHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan bu partinin milliyetçilik anlayışına vurdu:

MHP'NİN MİLLİYETÇİLİĞİ SIKINTILI

Milliyetçiliği istismar edenlerin halini görüyorsunuz değil mi? Milliyetçiliği şehitleri istismar etmek gibi görüyorlar, milliyetçiliği hakaret etmek, sövmek zannediyorlar. Milliyetçilik ülkeye bir ufuk çizmektir, vizyon oluşturmak demektir. Milliyetçilik tarih şuuruna millet şuuruna sahip çıkmaktır. Milliyetçilik halkını sevmektir, Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız diyebilmektir. Milli birlik ve kardeşilk projesine karşı çıkmak, polis otolarını yakmak, esnafın dükkanına zarar vermek milliyetçilik demek değildir. Vatanını ve milletini seven manevi değerlerini medeniyet değerlerini sahiplenen kardeşlerim yaşananları çok iyi görüyoru. Biz ülkemizde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla velhasıl biz biriz ve bütünüz. Yunus'un diliyle yaradanı yaratandan ötürü severiz.

HAYIR KELİMESİNİ KULLANMADI!

Erdoğan konuşmasında 'Hayır' kelimesini kullanmamaya özen göstererek 'malum' sözünü tercih etti: Bunlar hiç bir araya gelir miydi? CHP, MHP, BDP, YARSAV terör örgütü hepsi aynı istikamette buluştular. Hepsi de ne diyorlar, malum! Evet demiyorlar.

ERDOĞAN'DAN İLGİNÇ VURGULAR

Erdoğan'ın Denizli'de halka hitap ederken kullandığı vurgulamalar dikkat çekti. İşte o cümlelerden derlemeler...

CHP ile MHP'yi de gördünüz. Enflasyonu inderebildiler mi? Siz ancak laf üretirsiniz geç o işleri geç.

Biz sizin cemaziyelevvelinizi biliriz.

Dürüst olalım ya, samimi olalım...

CHP MHP siz bunların cevabını veremezsiniz ya...

Daha ne diyeyim ya...

Bu iş yürek işidir yürek!

Bunları anlamak mümkün değil akşam başka sabah başka

Ayıptır ya utanır insan!

Kendi yandaşlarına burada edebimden söylemeyeceğim kadar hakaret edecek kadar gözleri kararmış durumda.

SAĞLIKÇIYI MEYDANA ÇAĞIRDI

Erdoğan konuşurken kendisini ön sıralarda kendisini dinleyen bir vatandaşın fenalaşmasının ardından sağlık ekibini meydana çağırdı. Erdoğan bir süre bekledikten sonra şu konuşmaları dikkat çekti:  Sağlıkçı arkadaşlarım, sağlıkçı arkadaşlarım şöyle hemen gelsinler. Nerde sağlıkçılar.... Ya Zeki...

KILIÇDAROĞLU DA EVET DİYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'de yapılacak referandumda evet oyu kullanacağını iddia eden Erdoğan şöyle konuştu: Ben inanıyorum ki Kılıçdaroğlu da gizli kabineye girince evet diyecek...