BIST 10.251
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.407,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Çelik icraatlarını anlattı

Bir açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 4 yıllık icraatlarını şu sözlerle anlattı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne geldi.

Öğle saatlerinde karayoluyla Ahlat İlçesi'ne gelen Bakan Hüseyin Çelik, işadamı Sadullah Gencer tarafından Kulaksız Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 4 katlı ve 360 öğrenci kapasiteli Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Çelik, başlattıkları 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyasının amacı, çağdaş bir eğitim yapılabilecek kaynakların temin edilmesi olduğunu söyledi. İktidara geldiklerinde en büyük payı, eğitime ayırdıklarını da sözlerine ekleyen Çelik, kampanya kapsamında Bitlis'te arzuladıkları sonucu alamadıklarını kaydetti. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'in bir sembol isim olarak kenti tek başına sırtladığını aktaran Çelik, Gencer ailesine de teşekkür etti.
İşadamı Nihat Özdemir'i Bitlis'te bir okul yapmaya davet eden Bakan Hüseyin Çelik, "Bitlis kabuk değiştirdi. Bütün Cumhuriyet tarihi boyunca Bitlis'e yaptırılan derslik sayısı bin 400 civarındayken, AK Parti hükümeti döneminde yaptırılan derslik sayısı 650'yi geçti. 2006-2007 yılı eğitim-öğretim yılında Bitlis'te tüm okullar bilgisayar laboratuarları ve bilgisayar sınıflarına kavuşacak. Ayrıca ilde 2 ayrı Anadolu Lisesi de hizmete başlayacak. Bunlardan birisi bugün Ahlat'ta ve diğeri Adilcevaz İlçesi'nde açıldı. Daha önce Tatvan İlçesi ve Bitlis'te bu okullarımız açılmıştı. Böylelikle Anadolu lisesi sayı 4'e çıktı. Hizanlılar'a da buradan bir müjde vermek istiyorum. Okul finansmanının bir kısmını değerli işadamı Kadir Has karşılayacak. Çalışmalara hemen başlayacağız. Hizan İlçesi'ne ise hemen modern bir lise yapılacak. Umut ederim ki okulu 2006-2007 öğretim yılının ikinci yarı yılına yetiştireceğiz. Aynı zamanda Güroymak İlçesi'ne de modern bir lise yapacağız" diye konuştu. İlk ve ortaokulu okuduğu Tatvan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) binasını da gezdiğini ve okulun harap vaziyette olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, okulun adeta çürümeye terk edildiğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda bütün eski binaları yıkarak okul çevresinde düzenleme yapacaklarını aktaran Bakan Çelik, Tatvan'daki YİBO'yu bölgede cazip bir eğitim kuruluşu haline getireceğiz, bu benim için bir vefa borcudur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik ve beraberindekiler tarafından 14 derslikli Sadullah Eren Anadolu Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Törene Bitlis eski valisi ve Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, milletvekilleri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.