BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden yerel seçim startı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün İstanbul'da bugün de Tekirdağ'da partilileriyle bir araya geldi.

Abone ol MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye artık demokrasi ve anayasa tartışmalarına son vermeli'' dedi. Bahçeli, daha sonra, partililerce Tarsal turistik tesislerinde basına kapalı düzenlenen toplantıya katıldı.

Devlet Bahçeli, Trakya gezisi kapsamında geldiği Tekirdağ'da, MHP İl Başkanlığını ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Odanın toplantı salonunda konuşan Bahçeli, Türkiye'de demokrasi ve anayasa tartışmalarının sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli, hep aynı konuların tartışıldığı ortamlarda ortaya çıkan diğer sorunların çözümünün gecikeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Anayasa tartışmaları ile demokrasi tartışmaları üst üste sürekli devam ederse diğer konuları hangi şartlar altında nasıl çözeceğimizi bulmakta zorlanabiliriz. Türkiye artık demokrasi ve anayasa tartışmalarına son vermeli. 21. yüzyılı kucaklayan bir Türkiye olarak sağlam siyasal ve ekonomik zemini oluşturmalı. Demokrasisi, bütün kurumları ve kuralları işler hale getirilmeli.''

İnsanların pek çok sorunu olduğunu gezilerinde gördüğünü kaydeden Bahçeli, ''Sorunlar çok. Trakya'yı dolaşırken her kesimden, çeltik üreticisinden ay çiçeği üreticisine kadar her alandaki insanları ve özellikle de Tekirdağ ile İstanbul arasındaki sanayi kesiminin sorunlarını dinledik. Sorunlar çözümsüz değildir'' dedi.

Türkiye'nin kalkınmasında müteşebbislerinin rolünün büyük olduğuna inandıklarını bildiren Bahçeli, müteşebbisin küresel ekonomik süreçte rakipleriyle yarışabilecek donanımı kazanabilmesi için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli, daha sonra, partililerce Tarsal turistik tesislerinde basına kapalı düzenlenen toplantıya katıldı. Genel Başkan Bahçeli, toplantının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine hareket etti.