BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  POLİTİKA

Eski milletvekiline cenaze töreni

İstanbul'da 95 yaşında vefat eden eski Kütahya Milletvekili Ahmet İhsan Gürsoy için cenaze töreni düzenlendi.

Abone ol İstanbul'da 95 yaşında vefat eden eski Kütahya Milletvekili Ahmet İhsan Gürsoy için cenaze töreni düzenlendi.

Erenköy Galip Paşa Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen törende, Gürsoy'un eşi 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy, kızları Akile Gürsoy, Bilge Gürsoy ve Emine Gürsoy Naskali taziyeleri kabul etti.

Törene Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, Celal Bayar'ın eski danışmanı Mahmut İhsan Özgen, iş adamı Selahattin Beyazıt ve DP eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ahmet İhsan Gürsoy'un naaşı polis mangası tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Gürsoy'un cenazesi yarın TBMM'de düzenlenecek tören için Ankara'ya gönderildi.

Gürsoy'un cenazesi, yarın TBMM'de gerçekleştirilecek törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde 1913 yılında dünyaya gelen Ahmet İhsan Gürsoy, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra bir süre serbest doktor olarak çalıştı. Gürsoy, 8, 9, 10 ve 11. dönemlerde DP (Demokrat Parti) milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı.