BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.380,81
HABER /  GÜNCEL

61 DTPli serbest bırakıldı

Adana'da, bölücü örgüt adına toplantı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 61 DTP'li serbest bırakıldı.

Abone ol

Adana'da, bölücü örgüt adına toplantı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 61 DTP'li, 16 saatlik sorgunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yüreğir DTP ilçe binasında 10- 11 Kasım 2007'de, 20 Mayıs'ta da Adana DTP il binasında bölücü örgüt adına toplantı yaptıkları, bu toplantıda yasadışı gösteride bulundukları ve bölücü örgüt lehine sloganlar attıkları gerekçesiyle, 14 Ağustos'ta polis ve jandarma ekipleri eş zamanlı olarak DTP'lilere yönelik operasyon yaptı. Bölücü terör örgütü PKK'nın, ilk silahlı eyleminin yıldönümü olan 15 Ağustos öncesi yapılan operasyonlarda, DTP'li Yakapınar Belde Belediye Başkanvekili Burhan Aras, DTP'li Küçükdikili Belde Belediye Başkanı Leyla Güven, DTP Adana İl Başkanı Zeki Karataş, DTP'nin Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçe yöneticileri ile birlikte toplam 61 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan DTP'liler dün saat 11.00'de Adliyeye sevkedildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı 30 DTP'liyi serbest bırakırken, 31'ini ise tutuklanmaları için Özel Yetkili Nöbetçi Mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme de saat 03.00'de 31 DTP'liyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Yaklaşık 16 saat süren sorgulama sonunda serbest bırakılan 61 DTP'liyi sabaha karşı adliye önünde yakınları ile partililer karşıladı.