BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bu savaş Putinin intikamı mı?

Gürcü güçler, Rus askerlerini feci şekilde tartaklamıştı. Bu durum Putin'in uykularını kaçırmıştı. Savaşın bu olayla bağlantısı araştırılıyor...

Abone ol 20 Haziran günü, Ruslar için karanlık bir gün olmuştu. Gürcistan'da Barış Gücü'nde görev yapan 4 Rus askeri, Gürcü güçler tarafından araçlarından ite kaka indirilmiş, silahları ellerinden zorla alınmış, yerlere yatırılıp, üzerlerine çıkılmış, kolları bağlanmış ve ciddi şekilde tartaklanmıştı.

Gürcistan güçleri tarafından, Abhazya ile tampon bölgede izinsiz silah geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Rus askerlerinin bu muameleye maruz kalırken çekilen görüntüleri ise dünya televizyonlarında yayınlanmıştı. Rus televizyonları da bu görüntüleri ekrana getirmişti.

Rus askerler Rusya'nın tepkisi üzerine serbest bırakılmıştı.

İLK TAHRİK

O günlerde Ruslar'ı çileden çıkaran olay, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in uykularını kaçırdığı biliniyor. O günden sonra geceleri rahat uyuyamadığı söylenen Putin'in, yakın çevresine "O olay sırasında, bu görüntüleri kim çekti? Dağın tepesinde, o anda hangi muhabir orada bulunabiliyordu? Bu görüntüler hangi maksatla tüm dünyada yayınlandı?" sorularını sorduğu ve bunun "planlanmış, açık bir tahrik" olduğunu söylediği de Rus basınında yer aldı.

Şimdi ise Rus medyası, Gürgistan operasyonunun, "20 Haziran olayı"yla da bağlantısı olup olmadığını sorguluyor.