BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  SPOR

Elvan madalya avında

2008 Pekin'de 10 bin metrede gümüş madalya kazanarak tarihe geçen Elvan, 5 bin metrede de madalya kovalayacak.

Abone ol Çin'in başkenti Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, 10 bin metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse'nin bayanlar 5000 metre yarışına da katılması kesinleşti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi yaptığı açıklamada, Elvan Abeylegesse'nin olimpiyat oyunları öncesi tendonlarından bir sakatlığının bulunduğunu, fakat uygulanan tedavilerle bu rahatsızlığını tamamen atlattığını söyledi. Terzi, ''Sporcumuz 10 bin metre finalinde koştuktan sonra, Pekin Ulusal Stadı'ndaki tartan pistin bir hayli sert olması nedeniyle 5 bin metre yarışına katılıp katılmama konusunda kararsız kalmıştı. Fakat daha sonra kendisiyle ve antrenörleriyle yaptığımız görüşmede, iyi durumda olduğunu ve yarışa katılabileceğini bize bildirdi. Bunun üzerine biz de Elvan'ın 5000 metrede de koşmasına karar verdik'' dedi.

Elvan Abeylegesse'nin bayanlar 10 bin metrede kazandığı gümüş madalyayla Türkiye'ye olimpiyat tarihinde, koşularda ilk madalyayı getirdiğini hatırlatan Mehmet Terzi, ''Sporcumuzdan 5000 metrede de öncelikle seçme müsabakasını rahatlıkla geçmesini, daha sonra da final yarışında madalyaya ulaşmasını bekliyoruz. 5 bin metrede en ciddi rakibi dünya şampiyonu Etiyopyalı Meseret Defar ile Kenyalı sporcular olacak. Fakat Elvan iyi gününde olursa bu rakipler arasında madalya kazanabilecek forma sahip'' diye konuştu.

Bayanlar 5 bin metre seçme müsabakaları 19 Ağustos Salı günü TSİ 14.35'ten itibaren 3 seride yapılacak.