BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Erdoğana ihanet iması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a yine çok ağır yüklendi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK konusunda sergilediği tavrı sert bir dille eleştirerek bunun “idrak zafiyeti, zihin bulanıklığı”yla sınırlı olmadığını savundu. Bahçeli, “Bu tutumu ve kafa yapısıyla sayın Başbakan, Türkiye’nin milli birliği ve güvenliği konusunda tek başına en büyük risk ve tehlike unsuru haline gelmiştir” derken, Erdoğan’ın Washington ziyaretinin özellikle PKK konusunda “fiyasko”yla sonuçlandığını kaydetti.

MHP Genel Merkezi’nden, PKK’nın siyasallaşma stratejisi ve AKP hükümetinin izlediği politika konusunda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin değerlendirmelerini içeren yazılı bir açıklama yapıldı. PKK’nın son dönemde yeni bir manevrayla siyasi zemin kazanmaya çalıştığını ifade eden Bahçeli, AKP yöneticilerinin “PKK terörünün ve etnik bölücülüğün” siyasi gündemini ve stratejisini anlamakta büyük bir acz içinde olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Burada temel sorun, AKP yöneticilerine hâkim olan idrak zaafiyeti ve zihin bulanıklığıyla da sınırlı değildir. Bundan da vahim olan, sayın Başbakan’ın, bazı odakların etkisiyle, etnik bölücülerin amaçları doğrultusunda, Türkiye’nin milli birliğini ve güvenliğini tehlikeye atacak bir süreci başlatmaya sıcak bakması, en azından buna açık bir tavır sergilemesidir” diye konuştu.

Ortaya konulan anlayışla Türkiye’nin kendi imkanlarıyla “bölücü teröre” karşı etkili bir mücadele yürütmesinin de zaafa uğrayacağını vurgulayan Bahçeli, Kuzey Irak’tan kaynaklanan terörle mücadeleyi ABD aracılığıyla Barzani ve Talabani’ye ihale edilmesinin “gafletin” bir sonucu olduğunu belirtti.

ABD ZİYARETİ BİR FİYASKO

Başbakan Erdoğan’ın “PKK terörü” gündemiyle gittiği ABD’deki ziyaretinden yansıyan sonuçları da eleştiren Bahçeli, ABD Başkanı Bush’la yapılan görüşmede PKK konusunun, küresel terör ve aşırılıklarla mücadele genel başlığı kapsamında marjinal bir konu olarak ele alınmasına tepki gösterdi. Bahçeli, Bush’un görüşme sonrası yaptığı açıklamada, PKK teröründen hiç bahsetmemesi, buna karşılık Sudan’daki iç durum hakkında Başbakan’la uzun bir görüş alış verişinde bulunduklarını söylemesinin, “ibret ve hayret” verici bir durum olduğunu ifade etti.

Bahçeli şöyle dedi: “Sayın Başbakan’ın görüşme sonrası yaptığı basın toplantısında bu hazin durumu tevil etmek için nafile bir çaba içine girmesi de kendisi açısından ayrı bir mahcubiyet vesilesi olmuştur. Bu konuda Başkan Bush’tan güvence aldığı yolundaki yuvarlak ifadeleri, inandırıcı olmaktan uzak bir kamufle çabasının tezahürleridir. PKK konusunda sorulan sorulara kaçamak cevaplar vermesi ve görüşmede terörün bir bütün olarak ele alındığını ve bu arada kendisinin PKK sorununu aştığını söylemesi, Washington ziyaretinin bir fiyaskoyla sonuçlandığının itirafı olmuştur.”

“TÜRKİYE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE UNSURU ERDOĞAN”

Bahçeli, ABD ve Kuzey Irak’taki peşmerge liderlerinin Türkiye’yi oyalayarak, zaman kazanarak “bölücü terörün” amaçlarına hizmet edecek bir sürecin başlatılması için şartları olgunlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. AKP hükümetinin Türkiye’nin önüne konulan bu denklemi kabullenmesinin, ihanet sınırlarını zorlayan “büyük bir gaflet” olacağını söyleyen Bahçeli, “Ancak, sayın Başbakan’ın bazı beyanları, AKP hükümetinin PKK’nın sözde ateşkes sonrası başlatmayı amaçladığı siyasi sürece yardımcı olacak çok tehlikeli bir yola girdiğini ortaya koymaktadır. Sayın Başbakan’ın milli birlik ve milli kimlik konularındaki şaibeli siciline ve geçen yıl Diyarbakır’da İmralı canisi ile aynı frekansta konuşarak dışa vurduğu sakat zihniyetine bakıldığında, bu son beyanlarının bilinçli olduğu sonucuna varmak kaçınılmazdır.

Bu tutumu ve kafa yapısıyla sayın Başbakan, Türkiye’nin milli birliği ve güvenliği konusunda tek başına en büyük risk ve tehlike unsuru haline gelmiştir” diye kaydetti. Erdoğan’ın, Türk güvenlik güçlerinin “durup dururken operasyon yapmayacağı” yönündeki açıklamalarının “teröre teslim olmak”, “moratoryum ilan etmek” anlamına geldiğini savunan Bahçeli, “Sayın Başbakan, bu beyanlarıyla PKK’nın siyasi amaçlarıyla aynı çizgiye düşmüş ve terör örgütünün dümen suyuna girmiş olmaktadır” dedi.

TÜRKİYE’YE İHANET KARŞILIKSIZ KALMAZ

Bahçeli, değerlendirmelerini AKP hükümetine uyarıda bulunarak bitirdi. PKK’nın sözde ateşkes süreci öncesi yaşanan gelişmeler hakkında PKK yayın organlarında çıkan yorum ve değerlendirmelerde, terör örgütünün ateşkes ilanı öncesinde ABD ve Kuzey Irak yönetimi aracılığıyla AKP hükümetinden somut taleplerde bulunduğu iddialarının dile getirildiğine kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti: “Bu durum karşısında AKP hükümetinin bu konudaki tavrını ve duruşunu net bir biçimde ortaya koyması kendileri bakımından asgari bir siyasi ve ahlaki zorunluluk haline gelmiştir. Aksi takdirde bundan sonra yaşanacakların ağır vebali omuzlarında olacaktır. Bugün bulundukları konum ne olursa olsun, hiç kimse Türkiye’nin geleceğine ihanetin karşılıksız ve cezasız kalacağını düşünmemelidir. Bu hesap, günü geldiğinde çok ağır bir biçimde görülecektir."