BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Cem Uzan vekil avına çıkmadı

GP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Emin Şirin'den ilginç açıklamalar.

Abone ol

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Emin Şirin, ''Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, krizi ortadan kaldıracaktır'' dedi. Şirin, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hazırladığı 2 sayfalık metni ''zaman almamak için'' okumadı.

Gündeme ilişkin konulara değinen Şirin, Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı'nın konuşmalarını hatırlatarak, bu konuşmalar karşısında AK Partililerin tutumunu eleştirdi. Şirin, ''Özellikle AK Parti mensuplarının, bu konularda sanki alay edercesine, dalga geçercesine bir tavır takınmalarını, siyasi tecrübe açısından tehlikeli bir gidişat olarak görüyorum. Çare hiçbir zaman için askerin konuşması değildir, çare askeri darbe değildir. Çarenin mutlaka demokrasinin içinde bulunması gerekir'' diye konuştu.

Tartışmaların temelinde cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğunu ifade eden Şirin, yeni cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin katkılarıyla hazırlanan KKTC Anayasası'na göre cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini belirten Şirin, ''Anayasanın 102. maddesini değiştirmeye zamanımız var. Cumhurbaşkanının 2 turla halk tarafından seçilmesi, krizi ortadan kaldıracaktır. Gerginliği ortadan kaldırmak için böyle bir düzenleme şart. Bu konuda, kısa süre sonra kampanyalar başlatacağız'' dedi.

''TRANSFER LAFI, GP İÇİN GEÇERLİ DEĞİL''

Genç Parti'nin ''milletvekili avına çıktığı'' yönündeki soruya Şirin, ''Milletvekilleri avlanacak av değil, Cem Uzan da ava filan çıkmadı'' yanıtını verdi. Emin Şirin, şöyle devam etti: ''Transfer lafı, GP için geçerli söz değil. Para pul ilişkisini akıllara getirecek bir transfer kelimesini katiyen kullanmadık, kullanmayacağız. Eğer partisinden netice alamayanlardan ve bağımsızlardan, GP'de daha iyi hizmet edeceğini düşünenler varsa kapımız açık. Kimseye gidip de 'bize gel' teklifinde bulunmayacağız. Transfer kelimesi, GP'nin siyasi lügatında yok.''