BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli'den Akşener'in baş paralelci sözüne ağır yanıt!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. Bahçeli, Meral Akşener'in "Baş Paralelci" sözleriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in "Baş paralelci Bahçeli" sözlerine değinen Bahçeli, "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Şu an İstanbul merkez olmak üzere, 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta, 101 veya 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış durumda. Şimdi bu kadar insanın bula bula başparalelcisi olarak beni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir. Bunu affetmemiz mümkün değildir. Kendileri paralelle çok barışık olabilirler ama Milliyetçi Hareket Partisi’ne ‘başparaleci’ gibi bir edepsizliği yapamazlar." dedi.

Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasından satırbaşları:

Hepimizi ürperten, kasıp kavuran gerçeklere dikkatinizi çekerim. 274 günde 179 polisimizi, 267 askerimizi, 10 korucumuzu, 19 sivil memurumuzu yani 475 vatan evladını şehit verdik. Şehitlerimize ve teröre kurban giden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Söyleyiniz bana, karşınızdaki tablo korkunç sayılamayacak mıdır? Türkiye bir felaket kuşağında, bir kan çukurunda, ölüm tünelinde değil midir? Türkiye herhangi bir savaşa girmemiştir. Bu yaşananlar nedir peki, nasıl okunmalıdır? 3-5 kuduzun ihanetidir, yakında sular durulur diye ibretlik gelişmeler, görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım mı? Köstebek yuvası gibi il ve ilçelerin altı kazılırken, başbakan ve hükümeti gaflet çarkına yakalarını kaptırmışlardır.

"MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ KADAR DA TÜRKÜZ"

Bir plan ve kurgu dahilinde Türkiye’nin Suriye’ye dönmesi, Iraklaşması, Suriyeleşmesi, Balkanlaşması etap etap uygulanmaktadır. Türk milleti bu kirli oyunu yutmaz. Erdoğan, merhum babasına “Biz Laz mıyız, Türk müyüz?” diye sorar. Erdoğan’ın babası da bunu büyük dedesine sormuştur. Büyük dedesi, “Torunum yarın öleceğiz, elhamdiülillah Müslümanım de geç” der. Hamdolsun hepimiz Müslümanız de geç. Biz Müslüman olduğumuz kadar da Türküz. Değişmeyecek kaderimiz, yok sayılamayacak asaletimiz budur. Doğumdan ölüme kadar, kim olduğumuzu, kökenimizi sormaya gerek duymadık. Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Bunu da böyle kabulleniyoruz. Kaynağımıza yüz çevirerek bir yere varamayız. Ecdadımızın inkarına göz yumamayız. Milli andımızdan, şanlı adımızdan, mukaddes anılarımızdan vazgeçerek bu zorlu coğrafyada bir ve bütün halde kalamayız.

"DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?"

HDP'liler İran'ın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2014-2015 yıllarında kaç defa görüşmüştür? Bu görüşmelerden hükümet haberdar mıdır?

Terörist taziyelerine katılacak kadar ahlakı budanmış sözde siyasi işbirlikçilerin dokunulmazlıklarını kaldırmak için daha neyi bekliyoruz? Yetmedi mi tahrikleri? Yetmedi mi ihanetleri? Teröristlerin namlusunu temizleyen hain saldırılarını görmezden gelen devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız? AKP ve CHP'ye sesleniyorum gelin dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım.

"YA AŞAR YA YENER YA DA EZİP GEÇERİZ"

Ne okyanus ötesi elemanları ne çeteler şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izniyle alayına yeteriz. Biz başarmaya karar verdik, iktidara gelmeye söz verdik. Yolumuza kim çıkarsa ya aşar ya yener ya da ezip geçeriz.

ALMAN KOMEDYENE TEPKİ

Gülmek adına hiçbir insan aşağılanamaz, hiçbir millet terbiyesizce küçümsenemez. Alman komedyenin kendi kültür ve toplum dairesinde melun söz ve şiirinin bir karşılığı olabilir, hatta buna kahkaha atanlar da çıkabilir. Ne var ki Türk İslam ahlakında böylesi bir mizah anlayışına, böylesi bir soysuzluğa cevaz yoktur, hiç de olmayacaktır."