BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Mardin Nusaybin'den 17 gün sonra acı haber!

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada başından yaralanarak GATA'da tedavi altına alınan Özel Harekat Polisi Hakan Yurtoğlu şehit oldu.

Abone ol

MARDİN Nusaybin'de 1 Nisan günü bölücü terör örgütü PKK'lıların açtığı ateş sonucu başından yaralanan evli ve iki çocuk babası Özel Harekat Polisi Hakan Yurtoğlu (26), 17 gündür tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde (GATA) şehit oldu.

Erzurum Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Nusaybin'e giden Yurtoğlu'nun acı haberi, memleketi Sivas'ta İstiklal Mahallesi 12. Sokak'ta yaşayan şehidin kardeşleri Mehmet ile Saffet Yurtoğlu'na emniyet yetkilileri tarafından verildi.


Şehadet haberini duyan Yurtoğlu'nun yakınları, eve taziyeye geldi. Yurtoğlu'nun babaevine Türk bayrağı asıldı.

Muhammed Taha (3) ve Yusuf Emin (1) adında iki çocuk sahibi olan Yurtoğlu'nun cenazesinin, ikindi vakti Sivas'ta toprağa verilmesi bekleniyor.



Erzurum Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliyken geçici görevle Nusaybin'e giden Hakan Yurtoğlu,1 Nisan'da bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu başından yaralanmıştı.

MARDİN NUSAYBİN'DE SON DURUM NE?

Mardin'in Nusaybin ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Operasyonda, bugüne kadar 233 terörist etkisiz hale getirildi, 159 barikat kaldırıldı, 517 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince 42 güvenlik görevlisi şehit oldu. 

Güvenlik güçleri, operasyonları özellikle Fırat, Dicle, Yenişehir, Abdulkadir Paşa ve Kışla mahallelerinde yoğunlaştırdı. PKK'lı teröristler karargah gibi kullandıkları okul, ev ve iş yerleri gibi yapılara zarar veriyor. Mardin Valiliği, operasyon bölgesinin yüzde 45'inin teröristlerden arındırıldığını bildirdi.

TERÖR MAĞDURU AİLELERE DESTEK

Operasyon bölgesinden bin 107 kişi tahliye edilirken, ailelere 515 gıda paketi yardımı yapıldı, 858 kişi nöbetçi eczaneden faydalandı.

Mardin'de kendi imkanları doğrultusunda barınma ihtiyaçlarını karşılayan ailelere maddi destek sağlanıyor. İlçeden terör saldırıları nedeniyle yaklaşık 3 bin 700 aile göç etti. Valilik, barınma imkanı bulunmayan aileleri, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) ile bir protokol imzalayarak bedeli Valilik tarafından karşılanmak üzere Mardin’deki otellere yerleştirdi.

Valilik, il genelinde terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor.

Şu ana kadar il genelinde terör nedeniyle yer değiştiren 12 bin 397 aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 9 milyon 800 bin lira yardım yapıldı. 

Sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiği kentte, gebe takip, bebek aşısı ve evde bakım hizmetleri sağlık personelleri tarafından yürütülüyor.

Göç etmek zorunda kalan ailelerin tamamına psiko-sosyal destek veriliyor. Bu hizmetin yürütülmesi için şimdiye kadar gerek Mardin'de görev yapan personel gerekse bakanlık tarafından görevlendirilen personelle 6 bin 673 kişiye psiko-sosyal destek hizmeti sunuldu.

Terör mağduru 300 kişi, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edildi. İşe başlayanlara 4 ay boyunca bin 300 lira ödeme yapılıyor.