BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Gezi için Erdoğan'ı suçladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli Taksim olayları ile ilgili konuştu. Bahçeli Erdoğan'a yine sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ MHP Lideri Devlet Bahçeli Taksim'deki olaylar hakkında konuştu. Bahçeli Gezi olayları ile ilgili hedefe Erdoğan'ı oturturken, Gezi eylemcileri için ise "gençlik bu olanlara duyarsız kalmamıştır" diyerek yumuşak bir mesaj verdi.

ERKEN SEÇİM İSTEDİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, "Erken seçim çağrınız var mı, aklınızda tarih var mı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Son gelişmeler ve bu gelişmeler karşısında Türkiye'nin çok ciddi bir kutuplaşmaya sürüklendiği bir ortamda Sayın Başbakan'ın tavrı; kargaşa ve krizi derinleştirecek bir boyut taşımaktadır. Bu sebepten dolayı Sayın Başbakan'ın artık zamanı dolmuştur, bir iktidar yenilenmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz.

Böyle bir yolun demokrasi içerisinde açılabilmesi, Sayın Başbakan'ın zamanla üç sandıktan bahsetmesinden geçmektedir. Sandığın kapsamını, zamanını kendisine bırakmaktayız."

Gezi olaylarının sadece ağaçtan ibaret olmadığını söyleyen Bahçeli, '' Ağaç bahanedir. AKP'nin kusurlu demokrasi algısı, dayatmacı uslübu kırılmaya neden olmuştur. Erdoğan'ın başkanlık beklentisi Taksim'de gençliğin hisarına çarpmıştır.'' dedi.

Erdoğan'ın üslubunu eleştiren Bahçeli, ''Vandallıktan beslene beslene 10 yıl 7 ayı doldurmuştur. Başbakan'ın gelişi güzel konuşması gündem oluşturmak için yapığı açıklamaları Türkiye'nin kaldıramadığı yüke dönüşmüştür.'' dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

EYLEMCİLER PARTİLİ DEĞİL

AKP demokrasiyi satır aralarında hatırlamıştır. Bu iktidarla büyüyen gençlik bu olanlara duyarsız kalmamıştır. Bunların çoğunun siyasi grup ve partiye mensup olmadığı çalışmalarla ortaya çıkmıştır.

Herkesin dikkat etmesi gereken Türkiye'nin şekillendiği geleceğinin belirlendiği yer sokak araları olmamalıdır. AKP'nin sorunluluk içinde hareket etmesi ve yangın genişlemeden makul tedbir genişletmesi ciddiye alması gereken görevdir.

ERDOĞAN'IN ÜSLUBU SABIR TAŞINI ÇATLATMIŞTIR

Bu durum siyasetten ekonomiye kadar bir çok alanı etkilenmiştir. Biriken kırgınlıklar Taksim Gezi Parkı'nda patlamıştır. Başbakan'ın kırıcı tavrı üslubu sabır taşını çatlaşmıştır. Fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye'nin yararınadır.

Biliyoruz ki AKP'nin kenarda bıraktığı insanların şikayeti artmıştır. Erdoğan çizmeyi aşmıştır. Vandallıktan beslene beslene 10 yıl 7 ayı doldurmuştur. Başbakan'ın gelişi güzel konuşması gündem oluşturmak için yapığı açıklamaları Türkiye'nin kaldıramadığı yüke dönüşmüştür.