BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  DÜNYA

Zıpkınla avcılık yapanlar dikkat !

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından yürütülen “Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalarda,...

Abone ol

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından yürütülen “Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalarda, zıpkınla balık avcılığı konusunda çarpıcı bulgulara ulaşıldı.
GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS ve GEF desteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile UNDP eliyle yürütülmekte olan “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” tarafından destek verilen “Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi” kapsamındaki çalışmalarda, zıpkınla balık avcılığı konusundaki çarpıcı gerçekler su yüzüne çıkarılıyor.

ZIPKINLA AVLANAN BALIĞIN TİCARİ SATIŞI YASAK
Zıpkınla avlanan balığın restoranlarda veya ticari amaçla satışı dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Türkiye genelinde de tamamen yasaklanmış durumda olmasına rağmen, özellikle yaz döneminde artan balık talebi paralelinde, yasadışı su altı avcılığı yaparak bazı restoranlara balık sağlamanın, bölgede ekonomik bir faaliyet olarak öne çıktığı tespit edildi.
Proje ekibinin yerel balıkçılar, restoranlar, resmi kurum temsilcileri ve tüketicilerle yürüttükleri temasların projenin bilinçli avcı ve restoranlar tarafından olumlu karşılandığı belirtilerek, tüm yaz dönemi boyunca devam edecek temaslarda, yasadışı balık avcılığının verdiği zararların boyutları hakkında bilgilendirmenin yanı sıra, bu uygulamaların önüne geçmek için gereken bilinçlendirme çalışmalarının da sahaya yansıtılacağı bildirildi.
(İHA)