BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay’dan yeni Gezi yorumu

’Gezi Parkı’ olaylarına değinen AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Türkiye’de yaşam kalitesinin arttırılmasıyla uğraşıyoruz, kims...

Abone ol

’Gezi Parkı’ olaylarına değinen AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Türkiye’de yaşam kalitesinin arttırılmasıyla uğraşıyoruz, kimsenin hayat tarzına karışmaya çalışmıyoruz" dedi.

Günay, kısa bir süre önce göreve başlayan İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

PARTİLER GÖLGE ETMESİN

Valilik çıkışında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Eski Bakan Günay, ’Gezi Parkı’ eylemlerine ilişkin, “Gezi Parkı’nda, çevreyi, ağacı korumak çerçevesinde başlayan ve şu ana kadar toplumun her yaş ve inanç kesiminden özellikle gençlerden yükselen bu harekete, siyasi partiler gölge yapmazlarsa çok iyi olur. İstanbul’da haklı başlayan ve hala haklılığını yitirmemeye çalışan harekete, çevre duyarlılığına bu tür kalabalıklar, girişimler zarar verdi ve zarar vermeye devam ediyor. Bu ikisinin özenle birbirinden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde çevreyi korumak için, insanı korumak için, yaşam alanının güzelliğini korumak için yapılan her türlü girişimi, saygıyla karşılarız, projeleri de konuşuruz” dedi.

İzmir’de meydana gelen olaylarda, AK Parti ilçe binalarının yakılması hakkında, Ankara’dan gelen müfettiş ve başmüfettişlerin ayrıntılı bir inceleme yapacaklarını söyleyen Günay, “Çok ciddi biçimde kamu birimleri inceleyecektir, araştıracaktır ve sonucunu ve görev aşımı davranışların sorumlularını hep birlikte göreceğiz. Bunların yaptırımlara uğramaları, sanıyorum ki hepimizi rahatlatacaktır” şeklinde bilgi verdi.

"KİMSENİN YAŞAM TARZINA KARIŞMIYORUZ"

“Türkiye’de yaşam kalitesinin arttırılmasıyla uğraşıyoruz, kimsenin hayat tarzına karışmaya çalışmıyoruz” diyen Günay, İzmir’de ilçe parti binalarına yapılan saldırılara ve meydana gelen şiddet olaylarına tepki gösterdi.

BAŞBAKAN’IN SON AÇIKLAMALARI

Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan’ın yurtdışı dönüşünde yaptığı açıklamaların sükuneti koruyan açıklamalar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımız da yurtdışından döndükten sonra Avrupa ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada, demokratik talepleri dikkatle ve saygıyla izleyeceklerini, çevre duyarlılığı taşıyan insanların da kendisiyle işbirliği yapmaları çağrısında bulundu. Bunlar sanıyorum ki, sükuneti koruyan, dikkate almamız gereken konuşmalardır. Umuyorum hepimiz daha sakin ve toplumu sakinleştirici sözler söyleriz. Bu kadar büyük boyutlara ulaşan bir sorunun çözümü baştan bir günde mümkün olabilirdi ama, bu aşamadan sonra galiba bir günde mümkün olmaz. Sabırlı birkaç güne ihtiyacımız var. Bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Adaleti hiçbir zaman hiçbir duyguya feda edemeyiz."

Günay, Twitter konusunda da, “Bakanken Twitter kullanmamıştım. Bugünlerde zamanım daha fazla olduğu için ve basınla her zaman yüz yüze gelmediğim için, zaman zaman değerlendirmeleri paylaşıyorum. Benden çok takipçisi olan arkadaşlarımız var” dedi.
Bakan Günay, gazetecilerin Taksim’e Topçu Kışlası yapılması yönündeki açıklamaları hakkında ne düşündüğü sorusuna ise, “Son günlerde ben onu duymadım. Ne düşündüğümü yazıyorum işte” yanıtını verdi.