BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Alo polis, ailem SBS’ye göndermiyor

Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) gönderilmeyen kız, 155’i arayarak polisten yardım istedi.

Abone ol

Adana’da okumasını istemeyen dedesi ve babası tarafından Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) gönderilmeyen kız, 155’i arayarak polisten yardım istedi. Hızla eve gelen polis, kız çocuğunu son anda sınava yetiştirdi.

İlginç olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşındaki ilköğretim 8. sınıf öğrencisi H.Ş. SBS’ye girmek için sabah kalkıp hazırlanmaya başladı. Ancak dede Ali Ş.(65) ile baba Cuma Ş. (42), "Seni ortaokuldan sonra okutmayacağız. Sınava gidemezsin" diyerek göndermedi. Bunun üzerine H.Ş. başka bir odaya geçip 155’i aradı ve "Polis ağabey dedem ve babam beni SBS’ye göndermiyor. Ancak ben okumak istiyorum. Ne olur gelin beni sınava yetiştirin" dedi.

Bunun üzerine 155 Haber Merkezi, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne olayı haber verdi. Çocuk polisi, hızla adrese gelip H.Ş.’yi alarak son anda sınava yetiştirdi.

Yaklaşık 2 saatlik sınavın sonunda H.Ş.’yi okul çıkışı yine polis karşılayarak ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

Kız çocuğunu okula göndermeyen dede ve babanın da ifadesi alındı. Şahıslar uyarıldıktan sonra çocukailesine teslim edildi.
(İHA)