BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'a diziden rol biçti!

MHP lideri Bahçeli Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken çok renkli yorumlar yaptı. Bahçeli'ye göre Erdoğan bir ekran çocuğu ve...

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'ı aldatma ve kandırma dizisinin baş aktörü ilan etti.

Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde bir sihirli değnek var. Akşam televizyonda şöyle bir salladığı vakit herkesi karşısında mutlu görüyor. Bunlar ülkeyi yönetmiyor, bunlar ekran çocuğu olmuş, Türkiye'yi ekrandan seyrediyorlar" dedi.

Bahçeli, İzmir programı kapsamında Salihli ve Bozdağ'dan geçerek geldiği Ödemiş'te halka seslendi. 12 Haziran seçimlerinin milletin geleceği için bir kader anı olacağını söyleyen Bahçeli, vatandaşların sandık başına gitmesini istedi.

İktidarın 8 yılı aşkın bir süredir güçlü bir iktidar yapısıyla görevde bulunmasına rağmen, toplumun beklentilerine cevap veremediğini belirten Bahçeli, her zaman demokrasiden, özgürlüklerden bahsettiklerini, ancak otoriter bir sisteme doğru gidildiğini savundu.

Bahçeli, siyasi iktidarın ''Ortadoğu kalıntıları bulunan bir Baas Rejimini hedeflediğini, bir tek adam oyunu oynanmak istediğini'' ileri sürerek, iktidarın bazı konularda ise teslimiyetçi bir anlayış içinde, kendisini iktidar yapan iç ve dış odakların beklentilerine cevap verme gayreti içinde olduğunu iddia etti.

Bahçeli, Hükümetin toplumu gerilim stratejisi içinde ''inananlar-inanmayanlar, laikler-antilaikler, ilericiler-gericiler'' diyerek cephelere ayırdığını, etnik temelli bölünme ve mezhep temelli ayrımcılıkla da Türkiye'yi bir yol ayrımına sürüklediğini iddia etti.

AYAKLANMA PROVALARI VAR

Bahçeli, ''demokratik açılımla'' Türkiye'nin bir yıkıma götürüldüğünü, bölücü terörü tırmandırıldığını öne sürdü. Bahçeli, "Bugün Türkiyemiz beka yönünden kritik eşiğe sürüklenmiş ve gelecekte bu iktidar üçüncü dönem de de iktidarı elde ederse, kesin olarak ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetlerde çok büyük artış olacağını bugünden ifade etmek mümkündür'' dedi.

Tek adamlığa heveslenmenin doğru olmadığını, ''her şeyi ben bilirim'' anlayışının ne kadar yanlış olduğunu Ortadoğu'da yaşanan olayların gösterdiğini ifade eden Bahçeli, bu ülkelerdeki bulaşıcı hastalığın Türkiye'ye de yayılmaması için bu uyarıları yaptığını belirtti.

ALDATMA DİZİSİNİN BAŞ AKTÖRÜ

İşsizlik nedeniyle cinnet, cinayet ve kadına şiddet olaylarında artış yaşandığını söyleyen Bahçeli, iktidarın ise tabloyu toz pembe gösterdiğini iddia etti. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

''İktidara bakarsanız, 'Türkiye toz pembe, muhalefet her zaman yalan söylüyor' Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde bir sihirli değnek var. Akşam televizyonda şöyle bir salladığı vakit herkesi karşısında mutlu görüyor. Bunlar ülkeyi yönetmiyor, bunlar ekran çocuğu olmuş, Türkiye'yi ekrandan seyrediyorlar. Bunlar televizyonlarda seyrettiğiniz dizi filmleri gibi, aldatma ve kalkındırma dizisinin baş aktörü Recep Tayyip Erdoğan, her gün yalan söylüyor, her gün olduğundan fazla toplumu farklı gösteriyor.''