BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Seyfe Gölü'nde petrol umudu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Mucur İlçesi ile Seyfe Gölü arasında petrol çalışması yaparak, olumlu sonuçlar aldığı bildirildi.

Abone ol

2008 yılı Temmuz ayında Yozgat'ın Şefaatli, Nevşehir'in Kozaklı ve Kırşehir'in Mucur İlçesi ile Seyfe Gölü'ne yakın hazineye ait arazilerde çalışma yapan TPAO ekiplerinin bölgedeki çalışmalarda önemli veriler elde ettiği belirtildi.

TPAO yetkilileri yaptıkları açıklamada Kırşehir'in jeotermal kaynaklar açısından zenginliğinin uzun süreden bu yana bilindiğini, açılacak kuyuların test edilmesi halinde bu alandan çıkabilecek petrolün Türkiye ve Kırşehir'in kaderini değiştirecek boyutta olabileceğini bildirdi.

Bu yıl Seyfe Gölü'ne yakın 2 ayrı sondaj yapılacağı, hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle lokasyon faaliyetlerine geçilemediği ifade edildi. Kırşehir milletvekilii Mikail Arslan, TPAO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak ile görüşerek bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Görüşme sonrası değerlendirmelerde bulunan milletvekili Arslan, şöyle dedi:

"TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal ile Genel Müdür Yardımcımız Murat Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda Arama Daire Başkanlığı ilk defa 2008 yılında 400 kilometre, 2009 yılında da 265 kilometre uzunluğunda 2 boyutlu toplam 15 adet sismik hat açarak değerlendirmelerini tamamladılar. Buna ilaveten 2010 yılında da saha çalışmalarını devam ettirerek 16 ekip jeoloji çalışması yaptılar. Bu çalışmalar neticesinde Mucur ilçemizin Seyfe civarında 3000 metre derinliğinde SEYFE-1 kuyusunun açılmasına karar verdiler. Kuyu lokasyonun kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup, yolun ve lokasyonun beton yapım işlemlerinin tamamlanmasını müteakip birkaç ay sonra kuyunun kazılmasına başlanması planlanmaktadır. Bu çalışmalar hem Mucurumuz hem de Kırşehirimiz ve ülkemiz için çok önemli çalışmalar. O nedenle bundan sonraki süreçte de konuyu yakından takip edeceğim. Sonucu umutla bekliyoruz."