BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Bu vaat çalışanları heyecanlandıracak!

Seçime 3 ay kala siyasi partiler vaat yarışına girdi. Saadet Partisi'nin vaadi çalışanları heyecanlandıracak

Abone ol

Haziran'da yapılacak seçim öncesi vaat pazarı kızıştı. CHP'nin Aile Sigortası vaadine yönelik hükümetin eleştirileri süerken diğer siyasi partiler de vaat yarışında geri kalmadı. Saadet Partisi iktidar olmaları halinde, işçiye, memura, emekliye ve tüm emekçilere en az yüzde 50 zam verileceği sözü verdi.

Saadet Partisi'nin vaatleri bununla sınırlı değil. Saadet iktidarında doğumundan ölümüne kadar herkes sigortalı sayılacak, nüfus cüzdanları aynı zamanda sağlık karnesi olarak kullanılacak. Üniversite harçları kaldırılacak. Gelir dağılımında adalet sağlanacak.

Saadet Partisi, seçim startını genel idare kurulu üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile Büyük Anadolu Otel'de verdi. Milli Görüş kadrolarının iktidara geldiği her dönem büyük hizmetlere imza attığını anlatan Kamalak daha büyük hizmetler yapılmasının ise önünün kesildiğini öne sürdü. Kamalak, ''Milli Görüş, mutlaka ama mutlaka Allah'ın izniyle tek başına iktidara gelecektir. Unutmayınız ki 28 Şubat sürecinde kapatılan Milli Görüş'ün oy oranı yüzde 36'ydı. Hocamızın dediği gibi bahar çiçekle başlar'' dedi.

Türkiye'nin son yıllarda üretim yapamadığını, her geçen gün borçlandığını öne süren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kamalak, Türkiye'de gelir dağılımında büyük adaletsizlik olduğunu da ileri sürerek, ''Forbes dergisini şaşırtan araştırmaya göre Türkiye'deki dolar milyarderlerinin sayısı 2009'da 13 iken 2011 yılında 39'a yükselmiştir. Servet düşmanı değiliz ama bu da büyük gelir adaletsizliğini gözler önüne seriyor'' ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİNİN SEÇİM VAATLERİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin seçim vaatlerini de şöyle sıraladı:

''İktidarımız döneminde işçiye, memura, emekliye ve tüm emekçilere en az yüzde 50 zam verilecek. Doğumundan ölümüne kadar herkes sigortalı sayılacak, nüfus cüzdanları aynı zamanda sağlık karnesi olarak kullanılacak. Üniversite harçları kaldırılacaktır. Gelir dağılımında adalet sağlanacak. Halkımızla barışık yeni bir anayasa yapacağız. Mevcut anayasa bir darbe ve vesayet anayasasıdır. Milletimizin bu anayasadan kurtulması gerekir.''