BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Dörtyol'da partilileri uyardı

Bahçeli, Osmaniye'nin ardından bu kez Dörtyol'da partilileri seslendi. MHP lideri, provokasyon konusunda uyardı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dörtyol'da partililere seslendi. Dörtyol'da  polislere de teşekkür eden Bahçeli, Dörtyol'un ev sahibi, ülkenin teminatı MHP ve ülkücülerin olduğunu söyleyerek, tahriklere kapılmayın uyarısında bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, Osmaniye'deki programının ardından Hatay'ın Erzin ilçesini ziyaretinde, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partilere hitap etti. Bahçeli, daha sonra Dörtyol'a bağlı Kuzuculu beldesine geçerek burada da belde teşkilatını ziyaret etti.

Bahçeli, Dörtyol ilçesinde ise belediye başkanlığını ziyaretinin ardından, belediye önünde, parti otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, ''Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını, Türkiye'nin birinci sorununun beka sorunu olduğunu, milletin ve devletin tahrip edildiğini, milletin parçalandığını'' ifade ederek, şunları kaydetti:

''(Türk kökenli), (Kürt kökenli) diyerek kardeşlerimiz ayrıştırılıyor, birbirleriyle çatışma ortamına sürükleniyor. Bunlardan bir tanesini Dörtyol'da yaşadık. Küçük bir teşvikle birtakım olaylar yaratarak Dörtyol'u ne hale getirmek isteyenleri yakından biliyor ve görüyoruz. Ama sizler sağduyulu, ülke sevgisi ile dolusunuz, provokasyonlara kapalısınız. Bu felaketi, Türkiye'ye yaygınlaşmadan Dörtyol'da söndürdünüz. Şimdi kardeşlik duygusunu tekrar geliştirmeliyiz. Güneydoğu'dan çoluğunun çocuğunun ekmeğini buralardan kazanmaya gelmiş bütün insanlarımız Dörtyolludur, komşunuzdur, yuva kurduğunuz, beraber yaşamaya mecbur kaldığınız insanlardır. Ne onlar ne siz hiçbir provokasyona ve tahrike düşmemelisiniz.''

BAHÇELİ'DEN PROVOKASYON UYARISI

Bahçeli, Dörtyol'un MHP'li bir belediyeye sahip olduğunu anımsatarak, ''Burada MHP olarak varsınız. Dörtyol'un ev sahibi, ülkenin teminatı MHP ve ülkücülerdir. Ülkücülere sesleniyorum: Sakın ola tahriklere kapılmayın, provokatörlerin tuzağına düşmeyin. Hiçbir yerden gelen gizli bilgilerle kendinizi başka yollara sürüklemeyin. Uyanık olun, ülkeyi sevin, milleti sevin, Dörtyol'u sevin'' dedi.

Bahçeli, ''toplumun tahriklere kapılmaması için devlete ve emniyet güçlerine önemli görevler düştüğünü'' belirterek, ''provokasyonların nereden başlayıp nerede biteceğinin görülüp, kargaşa olmadan tahriklerin yerinde söndürülmesi gerektiğini'' ifade etti.

Dörtyol polis teşkilatına, gösterdiği başarıdan dolayı teşekkür eden Bahçeli, ''Başarılarından dolayı bütün Dörtyol polis teşkilatını tebrik ediyorum ama aynı hassasiyeti İçişleri Bakanı'ndan da beklerim. Provokatör konuşma yapmasın, bir gün bu konuşmalarının hesabını mutlaka verir'' dedi.