BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı çiftin katil zanlısı torunu çıktı!

İzmir'de dövülerek öldürülen yaşlı çiftin katil zanlısını arayan polis, ipucunu zeytin çekirdeğindeki DNA'dan buldu.

Abone ol

İzmir'in Boğaziçi semtindeki evlerinde dövülerek öldürülen Kaçmaz çiftinin torunu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polisin, çiftin torununu, evdeki zeytin çekirdeğinde DNA'sına rastlanması sonucu gözaltına aldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Kazım-İsmet Kaçmaz çiftini öldüren kişi veya kişilerin kimliklerini belirlemek için tüm ipuçlarını değerlendirdi. Olaydan sonra evde yapılan araştırmada, mutfak tezgahının üzerindeki kahvaltı malzemelerinin arasında zeytin çekirdekleri bulundu. Yapılan incelemede, zeytinlerin tahminen 2 gün önce yendiği belirlendi. İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonucunda da Kazım-İsmet Kaçmaz çiftinin cesetlerinin 2 günlük olduğu tespit edildi.

Kahvaltının cinayetten kısa süre önce yapıldığını belirleyen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, öldürülen Kaçmaz çiftiyle birlikte kahvaltıda başka kişilerin de olabileceği ihtimalini değerlendirdi. Bunun üzerine, zeytin çekirdekleri DNA testine gönderildi.

Yapılan test sonucunda zeytin çekirdeklerinde Kazım-İset Kaçmaz çiftinden başka farklı bir kişinin daha DNA'sının bulunduğu ortaya çıktı. Ardından, Kaçmaz çiftinin yakınlarının DNA örnekleri alınarak tahlile gönderildi. Yapılan tahlil sonucunda, zeytin çekirdeğindeki DNA ile Kaçmaz çiftinin torunu Y.G'nin DNA örneğinin eşleştiği belirlendi.

Bunun üzerine, Y.G. (29) gözaltına alındı. Sorgulanan Y.G'nin, suçlamaları kabul etmediği ve cinayeti işlemediğini savunduğu bildirildi.

Polisin araştırmasında, Y.G'nin, anneannesi ve dedesi olan Kazım-İsmet Kaçmaz çifti tarafından pek sevilmediği öğrenildi.

Elde edilen delillerle birlikte adliyeye gönderilen ve cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Y.G, tutuklandı.

Kazım ve İsmet Kaçmaz, kendilerinden 2 gündür haber alamayan çocukları tarafından 14 Ekim akşamı evlerinde dövülerek öldürülmüş bulunmuştu.