BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli ABye sert çıktı

Bahçeli, AB yetkililerinin Şemdinli davasına verilen kararı memnuniyetle karşılamalarına sert çıktı.

Abone ol

Bahçeli: AB, PKK'nın sözcülüğünü yapıyor
AB yetkililerinin Şemdinli kararından duydukları memnuniyeti saklamadıklarını belirten MHP lideri Bahçeli, "Güvenlik güçlerimize karşı bir linç kampanyasına dönüştürüldü" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AB yetkililerinin, Şemdinli davasında verilen kararı çok olumlu bulduklarını, hızından ve ağırlığından duydukları büyük memnuniyeti saklamadıklarını belirterek, "Şemdinli olaylarının devletle hesaplaşma vesilesi görüldüğü ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize karşı bir linç kampanyasına dönüştürüldüğü bir gerçektir" dedi.

'Yıpratma kampanyası var'
Görülmemiş bir süratle tamamlanan Şemdinli davasıyla ilgili sert ifadeler içeren yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, hükümet eliyle, devletin temel değerlerini ve kurumlarını hedef alan büyük bir yıpratma ve tahrip kampanyası yürütüldüğünü savundu. Yargıya doğrudan ve dolaylı siyasi müdahalelerin çok tehlikeli bir alışkanlık olarak yer ettiğini belirten Bahçeli, yargı organları üzerinde AB'nin psikolojik baskısı ve karantinasının tesis edilmeye çalışıldığını savundu. Bahçeli şöyle dedi:
"Yargı sürecinin ve kararın alınış şeklinin esas ve usul bakımından sakatlıklarla malul olduğu, hukukçular tarafından kamuoyu önünde tartışılmaktadır. Türk milletinin aklında ve zihninde haklı olarak soru işaretlerinin oluşmasına yol açan bütün hususlar, elbette Yargıtay safhasında değerlendirilecektir. Mahkemenin 6 hafta gibi kısa bir sürede, görülmemiş bir hızla hüküm vermesinden sonra Türkiye'deki bölücü ihanet odaklarıyla AB yetkililerinin gösterdikleri tepkiler de bu kapsamda bir ibret vesilesi olarak hatırlanacaktır.

İmralı canisinin adil yargılanmadığı gerekçesiyle mahkemenin yeniden yapılması talebini Türkiye'nin önüne getiren, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu terör belası ve bununla mücadele konusunda büyük riyakârlık sergileyen AB, Şemdinli vesilesiyle PKK'nın bu konudaki taleplerinin sözcülüğü ve takipçiliği rolünü üstlenmiştir."

Bahçeli, AB'nin, terörle meşru yollardan mücadele eden güvenlik güçlerini hedef göstermek istediğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargılanmasını isteyecek kadar ileri gidebildiğini de dile getirdi. Bahçeli, "Derin ihanet erbabı, yine 'derin devlet' çığlıklarıyla histeri nöbetine tutulmuştur. PKK ve bölücüler, AB ve AKP, bu konuda da aynı çizgide bir araya gelmiştir" dedi.

Kaynak:Milliyet