BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  DÜNYA

West Pointte bir Iraklı

ABD'nin dünyaca ünlü askeri akademisi West Point, ilk Iraklı subay adayı öğrencisi Cemil'i karşıladı.

Abone ol

Cemil adlı 19 yayındaki subay adayı Iraklı öğrenci, basına adı gizli tutulmak koşuluyla yaptığı açıklamada, bir Amerikan askeri akademisine kaydolmasının, kendisi ve Irak'taki ailesi için potansiyel bir tehlike olduğunu bildiğini, ancak ''dünyanın en iyi askeri akademisi'' olarak nitelediği West Point'te hizmet etme şansını elde etmenin buna değdiğini vurguladı.

Irak'ta okurken okulunun bir keresinde bir bombalı saldırının hedefi olduğunu kaydeden Cemil, ''Irak'ta yaşıyorsanız, önünüzde can verirken gördüğünüz her kişi ve katledilen her çocuk sizin bu kararlığı elde etmenizi sağlıyor. Sokakta yürürken tehlike altındasınız. Elinizde bir tüfekle ölmek, bir sivil olarak sokakta yürürken ölmekten daha iyidir'' diye konuştu.

Cemil'in, West Point Akademisi'ne ABD'nin yabancı öğrenciler için hazırladığı uzun dönemli bir program çerçevesinde geldiği, ayrıca, Colorado'daki Hava Gücü Akademisi'nin de bu yıl içinde Iraklı bir öğrenci alacağı belirtildi. West Point Akademisi, bu yaz döneminde aralarında Kamerun, Malezya, Ruanda ve Tayland'ın da bulunduğu çeşitli ülkelerden 13 öğrenciye eğitim verecek.