BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Petrol boru hattı yanıyor

Irak'ı bir uçtan bir uca saran petrol boru hattında çıkan yangın 24 saati aşkın bir süredir söndürülemedi

Abone ol

Irak'ı bir uçtan bir uca saran petrol boru hattının Divaniye'den geçen kısmında dün başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Divaniye'de kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle petrol sevkıyatı sekteye uğrarken, büyük çapta maddi hasar oluştuğu bildirildi. Polis kaynakları, Bağdat'ın güneyindeki Divaniye şehrinde, geç saatlerde meydana gelen yangına, petrol çalmak isteyen kişi ya da kişilerin neden olduğunu kaydetti.

Hattaki kaçaktan petrol çalmak isteyen kişilerin havanın karanlık olması nedeniyle çevreyi aydınlatmak için ateş kullandığını ve bunun da yangına neden olduğunu ileri süren yetkililer, yangına ilk etapta su ve toprakla müdahale edilmesine rağmen söndürülemediği, itfaiye ve halkın da söndürme çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan petrol boru hattı çalışanı Hüseyin Ahmed, "Bir süredir bu bölgede akıntı vardı. Bazı kişiler bu akıntıdan petrol çalmaya çalışırken yangın başlamış. Dün geceden beri yangını söndürmeye çalışıyoruz ama hala kontrol altına alamadık. Bu bölgeyi güvenlik kordonu altına almamıza rağmen petrol çalınmasının önüne geçemiyoruz. Daha önce de 4 kez hırsızlık sırasında yangın çıkmıştı. Bu boru hattı Irak'ın ana boru hattıdır. Kerkük'ten Basra'ya kadar uzanıyor.

İnşallah kısa zaman içinde kontrol altına alırız" dedi.