BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bağcılar'da 'Çanakkale Mahşeri' konferansı

Çanakkale Zaferi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği konferansta araştırmacı-yazar Mehmet Niyazi konuştu.

Abone ol

Çanakkale Zaferi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi bir konferans düzenledi. Çanakkale Mahşeri konulu bir konferans veren Mehmet Niyazi, o döneme ilişkin savaş hikayeleri anlattı. Niyazi, Çanakkale’nin bir laboratuvar olduğunu söyledi.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Niyazi Çanakkale Zaferi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda “Çanakkale Mahşeri” konulu bir konferans verdi. Bağcılar Belediyesi tarafından organize edilen konferansta Niyazi, Çanakkale Savaşları’nda yaşanan dramatik insan hikayelerini anlattı. Mehmet Niyazi’nin, Kafkaslar ve Çanakkale’de 3 oğlunu şehit veren ve kendisi de Çanakkale ve Filistin cephelerinde savaşan Erzincanlı Oğuz Amca’nın hikayesini anlatması salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Savaşın nasıl başladığı hakkında bilgiler veren Niyazi, Osmanlı’nın önce İngilizler tarafından savaşa girmek istediğini ancak hem İngilizlerin hem de Fransızların Rusya’nın buna rıza göstermemesi sebebiyle Osmanlı’nın bu isteğini kabul etmediklerini söyledi. Çanakkale cephesinin, İtilaf Devletleri tarafından Rusya’ya destek götürmek için açıldığını anlatan Niyazi, Çanakkale geçilemediğinden Rusya’nın savaş dışı kaldığını söyledi.

Çanakkale Savaşı’nın sonuçları itibariyle Türk tarihi için bir laboratuvar olduğunu anlatan Niyazi, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren pek çok paşanın Çanakkale Savaşlarını yaşadığına dikkat çekti. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, tarihin çok büyük bir önem taşıdığına değinerek Çanakkale’de hala topraktan şarapnel parçaları ve silah parçalarının çıktığını söyledi.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcıları Yavuz Subaşı, Şahin Köse, Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Türk ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Konferansın ardından Bağcılar’daki ilk ve ortaöğretim okullarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerede ödülleri verildi.