BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,84
ALTIN 2.409,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir'de kukla şenliği izdihamı

Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın “Dünya Kuklacılık Günü” nedeniyle düzenlediği etkinlikte yüzlerce çoçuk dışarda kaldı.

Abone ol

Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın “Dünya Kuklacılık Günü” nedeniyle sergilediği “Karagöz Mikroplara Karşı” adlı oyun salonun tamamen dolması ve dışarda yüzlerce çocuğun kalması nedeniyle yarım saat ara ile iki kez sahnelendi.

Çağdaş ve sağlıklı yaşanabilir bir Ataşehir oluşturma çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 21 Mart Pazar günü tüm dünya da “Dünya Kuklacılık Günü” kutlamaları kapsamında “Karagöz Mikroplara Karşı” adlı oyun Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Tiyatro Salonu'nda sahnelendi. Yaklaşık 1000 (bin) çocuğun anne-babaları ile akın ettiği öğretmenevi tiyatro salonunda ayakta duracak yer bile kalmadı. Aşırı izdiham nedeniyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Kültür-Sosyal İşler Müdüdrlüğü'nden oyunun kısa bir ara ile iki kez sergilenmesini istedi.

Bunun üzerine salonda yapılan anonsla ayakta kalan anne-babalar çocuklarıyla birlikte salondan çıkarak bahçede bekleyen diğer çocuklarla beklemeye başladı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'de yaptığı kısa konuşmada, Ataşehirlilere sanatın tüm dallarıyla buluşturacağını belirterek, “Çocuklarımızın bu ilgisi karşısında isteyen okullarımızda Karagöz Mikroplara Karşı oyununu ücretsiz olarak sergileyeceğiz” dedi.

Çocuklarında zaman zaman katıldığı Nihat Mürşitpınar'ın yazıp-yönettiği Karagöz Mikroplara Karşı adlı oyunun ilk gösterimi saat 14.00'te tamamlandı. Salonun boşalmasının ardından bahçede bekleyen çocuklar salona alınarak gösteri ikinci kez sergilendi.