BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Kongrede bebek katili sesleri

Kürtaja karşı çıkan Cumhuriyetçi senatör öyle bir bağırdı ki.. Oylama sırasında bir senatör bebek katili diye bağırdı.

Abone ol

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Sağlık Reformu Tasarısına ilişkin oylamanın ardından, Demokrat milletvekili Bart Stupak'ın konuşması sırasında Kongre içinden bir kişi ''bebek katili'' diye bağırdı.

Bu gelişmenin ardından, bağıran kişinin kimliği ülkede merak konusu oldu.

Stupak'ın, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamanın ardından Cumhuriyetçilerin tasarıda, kürtaja ilişkin kullanılan ifadelerde değişiklik yapılması istemiyle verdiği önergenin ardından, Demokratları önergeyi reddetmeye çağıran konuşması sırasında, salondan birinin ''bebek katili'' diye bağırdığı gözlendi.

Bu ifadeyi kimin kullandığına dair şüphelerin çevrildiği ilk isim olan Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili John Campbell, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir Cumhuriyetçi'nin ''bebek katili'' diye bağırdığını doğruladı, ancak bunu kendisinin söylemediğini belirtti.

Campbell, sesin, ''güney aksanlı'' birinden ve arkasındaki sırada yer alan bir üyeden, genelde Teksaslı Cumhuriyetçi milletvekillerinin oturduğu kesimden geldiğini sandığını kaydetti.

Cumhuriyetçi Parti Teksas milletvekili Joe Barton da, söz konusu ifadeyi kendisinin de duyduğunu, sesin Teksas ve Californialı üyelerin bulunduğu bölümden geldiğini söyledi. Barton, ''bebek katili'' sözünü kimin söylediğini tahmin ettiğini belirtti, ancak isim vermedi.

Demokrat Parti içindeki kürtaj karşıtı isimlerin başını çeken ve tasarıda kürtaj konusundaki ifadelerden duyduğu çekince yüzünden tasarıya desteğini son ana kadar dile getirmeyen Michigan Milletvekili Stupak, ABD Başkanı Obama'nın federal fonların kürtajda kullanılması yasağını yeniden beyan etmesinin ardından tasarıyı destekleyeceğini açıklamıştı.