BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye sigaraya göz açtırmıyor

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kapalı mekanlarda sigara içenlere ve içtirenlere göz açtırmıyor.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kapalı mekanlarda sigara içenlere ve içtirenlere göz açtırmıyor. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Sağlık Grup Başkanlığı’nın düzenlediği eğitimlere katılan 12 personeli ilçedeki kahvehane, kafe, lokanta gibi kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıyor.

Ağırlıklı olarak Yenisahra, Barbaros ve Mustafa Kemal mahallelerinde denetimlerini yoğunlaştıran ekiplere 18 Mart akşamı da Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya katıldı. Yenisahra, Barbaros ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde yapılan 13 işyeri denetiminin 10’nun da sigara içildiğine dair hiçbir ize rastlanmadı.

2 işyerine sigara içilmesine elverişli ortam oluşturdukları ve içilmesine izin verdikleri için, bir kişiye de sigara içilmesi yasak olan kapalı mekanda sigara içtiği için cezai işlem yapıldı. Denetimlerin sıklıkla devam edeceğini söyleyen Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya: “4207 Sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bu denetimleri yapıyoruz. Gün içerisinde de Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri ile denetimlerimiz devam ediyor. Gelen şikayetleri de değerlendiriyoruz. Mesai saatleri dışında denetimlerimizde oluyor. Önümüzdeki haftasonu da sigara ve alkol ile ilgili denetimler yapacağız. Sigara yasağına uymayan ve içki ruhsatı olmayan işyerleri hakkında işlem yapacağız” dedi.