BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.406,32
HABER /  EKONOMİ

Modanın yeni merkezi Bursa

Moda merkezi olma yolunda ilerleyen Bursa büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) işbirliğinde, bu yıl 2-3 Nisan tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek olan Tekstil ve Moda Tasarım Günleri ile sektörün kalbi Bursa'da atacak.

İstanbul'dan sonra moda merkezi olma yolunda ilerleyen Bursa büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bursa'da modaya ve tasarıma farklı bir bakış açısı getirmek ve sektörle tasarımcıyı buluşturmak adına ilki 2007 yılında düzenlenen Moda Tasarım Günleri'nin üçüncüsü, Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) işbirliğinde 2 -3 Nisan tarihleri arasında 3. Tekstil ve Moda Tasarım Günleri adı altında gerçekleştirilecek.

Tekstil ve konfeksiyon sektörüne yeni tasarımcıların kazandırılması, sektördeki tasarımcıların bilgi paylaşımının sağlanması, sektörde deneyime sahip olan ancak kendini geliştirmek isteyen kişiler ile sektöre yeni başlayanlara moda ve moda yönetiminin temel kavramlarının kazandırılması, moda -markaya yönelik koleksiyon oluşturmanın temel eğitim ve uygulamalarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen 3. Tekstil ve Moda Tasarım Günleri, sektörden ve dünyadan çok sayıda tasarımcıyı ağırlayacak.

Etkinliğin ev sahibi UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, dünyada rekabet koşullarının günden güne zorlaştığını belirterek, rekabette geri kalmamak için sürekli araştırma yapmak ve yeni bakış açıları ile farklılaşmak gerektiğini söyledi. "Rakiplerimize karşı üstünlük kazanmada yenilikçiliğin ve yenilikçi ürünlerin katkısı büyük" diyen Şankaya, Türk hazırgiyim ve tekstil firmalarının rekabet stratejilerinde tasarım ve inovasyona yer vermelerinin sektör için çok önemli olduğunu vurguladı.

Şankaya, "Kendini yenileyemeyen, gelişmeyen, standart ürün üreten firmalar gittikçe daha çok kan kaybedecek. Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün kulvarını bir üst seviyeye çıkarması için bu konulara odaklanması şart. UİB Tekstil ve Hazırgiyim Birlikleri olarak geleceğimizi inovasyon ve tasarım alanında yapacağımız çalışmaların şekillendireceğine inanıyor ve bu çalışmaları da çok önemsiyoruz.
Bu sebeple de bu yıl 3.'sünü yapacağımız Tekstil ve Moda Tasarım Günleri'mizde inovasyon ve tasarım ekseninde
geleceğe bakabilmek adına üyelerimize bir vizyon vermesi için "İnovatif tasarımla geleceği şekillendiriyoruz" başlığını seçtik" dedi.

"BURSA MODANIN ÜRETİLDİĞİ YER"

UTİB Başkanı İbrahim Burkay ise, Bursa'da düzenlenen Tekstil ve Moda Tasarım Günleri'ne ilginin her yıl daha da arttığını belirterek, bu yıl katılımcı sayısının geçen yılın iki katına ulaştığını söyledi. Özellikle etkinlik kapsamında yapılan atölye çalışmalarında, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin Ar-ge ve dizayn departmanlarındaki çalışan kişilerin, dünyada moda ve trendleri belirleyen gruplar tarafından nasıl takip edildiği, bir koleksiyonun nasıl oluşturulduğu ve gelecek trendlerle alakalı neler yapılacağı gibi konularda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Burkay, "Düzenlediğimiz Moda Tasarım Günleri'nin etkisini Bursa'da hissetmeye başladık. Atölye çalışmalarına katılma yönünde firmalardan yoğun talep var. Firmalar bu çalışmalardan hem faydalanıyorlar, hem de faydasını ürünlerinde, koleksiyonlarında ihracatlarında görüyorlar" diye konuştu.

İstanbul'un dünyanın en önemli moda merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini Bursa'nın da buna tam destek verdiğini ifade eden Burkay, "İstanbul modanın merkezi, Bursa ise modanın üretildiği yer.
Bursa'da tekstil ve konfeksiyonda moda ve tasarımın ön plana çıkması gayet doğal. Bursa İstanbul'a alternatif değil. Ama Bursa kumaş ve konfeksiyon tasarımlarıyla, dizaynları ile sürüklüyor. Düzenlediğimiz Tekstil ve Moda Tasarım Günleri ile etkimizi daha da arttıracağız. Ağırlıklı hedefimiz, firmalarımızı eğitmek ve onlara yeni bilgiler aktarmak. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz defile de bizim için son derece önemli olacak. Ayrıca bu yıl ev tekstili sektörü de bu etkinlikte yer alacak" dedi.

Etkinlik kapsamında 2 - 3 Nisan tarihleri arasında gün boyu paneller ve firmaların tasarımcı, müşteri temsilcisi, mağaza yöneticisi, pazarlama yöneticisi, satın alma yöneticilerinin katılımları ile atölye çalışmaları düzenlenecek. Concordia BV tarafından gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarında, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinden toplam 12 grup oluşturulacak ve bu gruplarda, "Farklı yaşam tarzlarının gelişen eğilimler doğrultusunda değerlendirilmesi" teması işlenecek. Program kapsamında ünlü modacı Bahar Korçan'ın 2010 yaz koleksiyonunu sergileyeceği "Kabullen ya da Değiştir" isimli bir defile de düzenlenecek. Defilede Burcu Kutluk, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Alona Kıral, Nur Gümüşdoğrayan, Selda Car gibi ünlü mankenler yer alacak.