BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avcılar'da 'Su maymunu' operasyonu

Sağlık Bakanlığının yasaklamasına karşın bazı kırtasiyecilerde satıldığı ihbarı üzerine Avcılar Belediyesi “Su maymunu” operasyonu düzenledi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığınca yasaklanmasına rağmen bazı kırtasiyecilerde satıldığı duyumunu alan Avcılar Belediyesi Zabıta ekipleri “Su maymunu” operasyonu düzenledi. Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor ve yutulduğunda çocuklarda ölümlere yol açıyor.

DEĞİRMENCİ SAVAŞ AÇTI

Avcılar’da halk sağlığına büyük önem veren Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Sağlık Bakanlığı genelgesi doğrultusunda düzenlediği operasyonlarda çocukların sağlığını tehdit eden oyuncaklara karşı savaş açtı.

SU MAYMUNLARI TOPLATILDI

İlçede bir haftadır sürdürülen operasyonlarda, bakkal, market ve kırtasiye gibi satış yerlerinde satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ancak oyuncak olmayan "su maymunu", "büyüyen su topları", "bio-gel" ve "su baloncuğu" gibi isimlerle satılan ürünler toplatıldı.

400 KAT BÜYÜYOR

Sağlık Bakanlığı, normalde büyüklüğü bir ilaç kapsülü kadar olan ve su ile temasında ise 400 kata kadar büyüyebileceği belirtilen ürünlerin oyuncak gibi satılmaması, anne-babaların da bu ürünleri çocuklardan uzak tutması gerektiği bildirdi.

AVCILARDA SU MAYMUNU OLMAYACAK

Kırtasiyelerde satılan çocuk sağlığını tehdit eden oyuncaklarla ilgili operasyon düzenleyen Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri çok sayıda ‘Su Maymunu’na el koydu.