BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  GÜNCEL

Babası HORTUMCU ortağı çıktı

Babam zengini diyen Cübbeli'nin babasının banka hortumuna adı karıştığı iddia edildi

Abone ol Vaazları ile yaşam tarzı arasındaki büyük çelişkiyle gündeme gelen ve kamuoyunda "Cüppeli Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü de bir zamanların tartışılan isimlerindendi.

Türkiye'nin ilk banka hortumcusu olarak bilinen Kemal Horzum'dan Yahya Murat Demirel'e kadar birçok kişi ile ticari ilişkileri olan Ünlü'nün nikâhını İskenderpaşa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu kıymıştı.

HIZLA YÜKSELDİ
1936'da Giresun'da doğan Yusuf Ünlü, 1958 yılında girdiği ticari hayatta adım adım tırmanmaya başladı. 1960 yılında İstanbul'da evlenen Yusuf Ünlü, bu evlilikten doğan oğluna nikâhını kıyan hocanın ismini vererek Ahmet Mahmut koydu. Ünlü, cemaat ve ticaret hayatında gün geçtikce yükselişe geçti. Sahibi olduğu fabrika, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikası haline geldi. Emlak Bankası'nı yaklaşık 90 milyon dolar çarpan Horzum'la Yıldız Su Sanayi A.Ş.'de de ortaktı.

Horzum ve Yahya Murat Demirel'in 80'li yıllarda Yusuf Ünlü'ye demir işletme ruhsatı alması konusunda yardım ettikleri ve bu sırada tanıştıkları belirtiliyor. Ünlü'nün 1996 yılı Rusya krizi ile birlikte işleri kötüye gitti. Aynı yıl sağlık sorunları yaşadı. Bu süreçte kriz ile birlikte işlerini toparlayamadı ve şirketini tasfiye etmek zorunda kaldı.

Yusuf Ünlü'nün sahibi göründüğü şirketlerinden Bereket Su Soda Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet alanı içinde alkollü içecek üretimi olduğu belirtiliyor. Ünlü ile ilgili iddialardan biri de şirketlerinin girdiği ekonomik kriz sırasında, çalışanların ücretlerinin tarikat camilerindeki kumbaralara atılan avuç dolusu metal paralarla ödendiği yönünde. 17 Ağustos depremiyle ilgili konuşmasından dolayı hüküm giyen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca'nın evindeki baskın sonucu ele geçirilen bir ajandada sadece cami ve vakıfa bağışlar değil, sohbet vaazlarında da büyük paralar toplandığı anlaşılmıştı.

Kaynak:www.sabah.com.tr