BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  GÜNCEL

Renault Türkiyeye inanıyormuş

Renault, güncel görüş ayrılıkları olsada, Türkiye'ye inanmaya devam edeceğini açıkladı.

Abone ol

Renault, karşılıklı ilişkileri zedeleyebilecek güncel görüş ayrılıkları ne olursa olsun, Türkiye'ye inanmaya devam edeceğini açıkladı.

Fransa meclisinin, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan teklifi kabul etmesinin ardından, Renault'tan yazılı bir açıklama yapıldı. Kuruluşun, 37 yıldır Oyak ortaklığıyla endüstriyel ve ticari faaliyette bulunduğu Türkiye'nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine, sürekli olarak geliştirdiği üretim ve ihracat performansıyla katkıda bulunduğu aktarılan açıklamada, Renault'un, birlikte yaşayarak başarıyla atlatılan kriz yılları da dahil olmak üzere son 10 yılda; her yıl içerisindeki düzenli olarak sürdürdüğü yaklaşık 50 ile 200 milyon avro tutarındaki yatırımları ile istihdama katkıda bulunmaya devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Renault, Bursa fabrikalarında çalışan 5.500 kişi ve 12 bin kişinin istihdam edildiği yan sanayi firmaları ile birlikte, 2006 yılında 240 bin otomobil (Yeni Clio, Megane Sedan, Symbol) üretecek ve üretimin yüzde 80'ini 100'den fazla ülkeye ihraç edecek. Renault satış şebekesi ise 8 bin çalışanıyla 2006 yılının ilk 9 ayında yüzde 85'i yerli üretim olmak üzere 40.850 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Karşılıklı ilişkileri zedeleyebilecek güncel görüş ayrılıkları ne olursa olsun, Renault Türkiye'ye inanmaya devam edecek.''

Kaynak: www.milliyet.com.tr